קשת אורטה צנועה ו vsd באקו לב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיית ילדים

04/08/2019 | 16:28 | מאת: ..

שלום , אני כרגע בשבוע 23 , בסקירה ראשונה הודגם vsd קטן מוסקולרי בחלק התחתון של המחיצה . עקב זה בוצע מי שפיר לפני אקו לב כי לא הייתי מוכנה לעשות מי שפיר מאוחר תשובה תקינה . בסקירה שנייה vsd קשת אורטה צנועה וחשד לקורקציה של האאורטה ממצא שהבהיל אותי רצתי ישר אחרי הסקירה לאקו לב שהיה אמור להיות שבוע אחרי הסקירה באקו לב vsd קטן מוסקולרי עם דלף דו כיווני קשת אורטה צנועה אך זרימת דם טובה ללא האצה . הקרדיולוג הסביר שהוא לא חושד בקורקציה וכל המבנים של הלב נראים תקינים לגיל ההריון עם זרימת דם טובה נקבע לי מעקב לעוד שבועיים . השאלה האם מה שראה הרופא בסקירה יכול להיות טעות ובכלל איך אפשר לאבחן קוקרקציה שהדוקטוס עוד פתוח ? ומה המשמעות הקלינית של קשת אורטה צנועה؟

שלום רב, לא ניתן להוכיח או לשלול קוארקטציה בעובר היות והדוקטוס פתוח כמו שציינת, אולם עם הנסיון מומחי אקו לב העובר שביננו יכולים להעריך בסבירות טובה למדי האם תתפתח קוארקטציה או שהסבירות לכך נמוכה. עם התקדמות המעקבים התמונה תתבהר יותר אולם תשובות סופיות יהיו כמובן רק אחרי הלידה ( ולפעמים אפילו מספר חודשים אחריה) החלק החשוב ביותר הוא המעקב. האם הייתה טעות...ככל הנראה לא, כי גם בהמשך מדובר על קשת "צנועה" ומכאן למדים אנו שהיה נכון להפנות את תשומת הלב לממצא( גם אם בסוף יתברר שאין קוארקטציה. לא קל לחיות עם הספק, אבל אין הרבה ברירה במצב שלך היות ואינו חד משמעי מקווה שעזרתי לבער את הסןגייה, בברכה, ד"ר דן הדס קרדיולוג ילדים

מנהלי פורום קרדיולוגיית ילדים