אקו לב לתינוק בן חודש

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיית ילדים

09/07/2019 | 11:39 | מאת: דניאל

אתמול ביצענו אקו לב לבני בן החודש הקרדיולוג אמר כי הכל תקין וישנם 2 ממצאים שצפויים להסגר לבד ועדיין לא נסגרו בשל גילו הצעיר. יצאתי עם הרגשה שהכל בסדר, בבית הסתכלתי על התוצאות ומאז אני חוששת אפרט: אקג קצב סינוס תבנית תקינה לגיל אקו דופלר: סיטוס סוליטוס מבנה סגמנטאלי תקין החזר תקין של ורידים לפרוזדורים מחיצה בין פרוזדורית pfo עם דלף שמאל לימין מסתמים avv תקינים מחיצה בין חדרית הודגם vsd שרירי קטן מוצא ומנח תקין של כלי הדם הגדולים קשת האורטה תקינה מוצא תקין של כלי הגם הכליליים ללא תפליט פריקרדיאלי תפקןד לבבי תקין סיכום Pfo Vsd מה זה אומר? אשמח למענה

דניאל שלום, PFO הינו פתח טבעי בעין העליה הימנית והשמאלית, ולעומתו VSD הינו פגם במחיצה בין החדר הימני והשמאלי. כלומר...PFO הוא דבר טבעי, וקצת קשה לאמר למה התכוון הסוקר כשאמר "גדול מהרגיל" אבל בכל מקרה, אם אינו מפריע לזרימת הדם במהלך ההריון בד"כ אינו בעייתי, וברב הילדים נסגר עד גיל שנתיים, יחד עם זאת בכ-25 אחוז מהמקרים הוא נשאר פתוח לכל החיים ואז ההחלטה מה לעשות איתו תלויה בהרבה משתנים ולא ניתן לחזות אותה כעת. לגבי ה VSD , המיקום השרירי הוא מיקום נפוץ ואם הוא קטן יש סיכוי טוב שייסגר לבד. האם ייסגר עד גיל שנתיים או אח,כ ...80% שכן אבל ...גם את זה קשה לנבא כרגע, אולם ההשלכות לגביו תלויות בגודלו, במיקום המדוייק שלו ובתנגודת הריאתית שתהיה בהמשך המעקבים .. VSD ככלל הוא אחד ממומי הלב המולדים הנפוצים יותר. בהצלחה ד"ר הדס קרדילוג ילדים

09/07/2019 | 14:49 | מאת: דניאל

תודה רבה על התשובה, מכיוון שזהו תינוק כה קטן ונושא כה גדול נלחצתי. אם אני מסכמת את שתי התשובות של הקרדיולוג שטיפל בנו ואמר כי הכל תקין ואת תשובתך אני מבינה כי ההכל תקין הכוונה שסביר שעד גיל שנתיים 2 הממצאים אכן יסגרו. והכל בסדר, האם כך אפשר לפרש בתור אמא לחוצה?

נכון מאד! תגדלי אותו בנחת ד"ר דן הדס קרדיולוג ילדים

09/07/2019 | 20:14 | מאת: דניאל

תודה רבה, פורום מבורך!

.

מנהלי פורום קרדיולוגיית ילדים