אקו לב האם זה הבדיקה הרצויה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיית ילדים

03/04/2019 | 22:35 | מאת: דביר

שלום בן 29 אם רקע רב של אירועי סינוס טכיקרדיה באק"ג שונים של 100-128 כול הבדיקות הכלליות תקינות דם,תריסיות,שתן,צל"ח,טרופונין ועוד בדיקות. קצב לב ממוצע 80-84 הפנו אותי לאקו לב במנוחה שאלתי היא האם זה ישפוך אור לגביי סינוס טכיקרדיה וזה שהדופק שלי מהיר? כי הולטר לב אני יודע שזה ליממה והכול יכול ליהות תקין באותה יממה וזה בודק קצב לב,ארגומטריה זה לספורט ושלילת אוטם .. בקיצור אקג מהירים אבל תקינים אצלי כולל טרופונין כולל צל"ח השאלה שלי היא האם הבדיקה של אקו במנוחה זה הבדיקה הנכונה לדופק המהיר אצלי לסינוס טכיקרדיה? שאר הדברים שלא קשורים ללב ויכולים להאיץ אותו נבדקו ונשללו.. החליטו לתת לי אקו לב איפה זה יכול לתת מענה בבדיקה הזאת ולנסות להבין למה הדופק מהיר? אציין שאני גם אם עודף משקל של 11 ק"ג כי אני יודע שאקו בודק מסתמים מבנה וכאלו....... ובמידה והאקו במנוחה תקין, וכמו שציינתי קודם האקג הרבים האחרונים שלי הם סינוס רק מהירים, זה אומר שהלב בסדר יחסית ?

דביר שלום, פורום זה מיועד לקרדילוגיית ילדים. אנא פנה להתייעצות לקרדיולוג מבוגרים בברכה, ד"ר דן הדס קרדיולוג ילדים

מנהלי פורום קרדיולוגיית ילדים