עיבוי של שריר הלב דוקטור

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיית ילדים

29/03/2019 | 12:26 | מאת: יונתן

שלום דוקטור אני בן 31 הרבה אקג שעשיתי לאחרונה והיו תקינים סינוס טכיקרדיה בדיקות דם טרופונין צילום חזה ועוד בדיקות תקינות פה אני לא יכול לשלוח אקג בגלל קובץ אבל שלחתי בפורום אחר קרדיולוג ראה תאקג אמר שהקצב סינוס תקין קצת מהיר ואמר ומעלה חשד לעיבוי של שריר הלב שיכל להגרם על ידי לחץ דם גבוה למשל מה זה אומר הממצא הזה ? מעלה חשד אומר שזה עיבוי ? ומה זה עיבוי? כי שהייתי בבית חולים שיחררו אותי אם האקג הזה אמרו שהוא תקין לא אמרו כלום בנושא מה עוד שטרופונין צילום חזה היו תקינים ...

29/03/2019 | 13:25 | מאת: יונתן

שוב שלום עוד שאלה מה הבדיקה הכי טובה לדעת אם יש עיבוי שריר הלב? אקו? ארגומטריה? מיפוי ?... מה...

יונתן שלום, ישנם קריטריונין במבוגרים החשידים לעיבוי שריר הלב ( אחד מהם למשל נקרא הקריריון על שם סוקולוב) אילו קריטריונים של אקג. הבדיקה הראושנית הטובה ביותר לביצוע הינה אקו לב (במנוחה) הבדיקה הסופית הטובה ביותר הנחשבת ל GOLD STANDARD בנושט הינה MRI לבבי. בהצחלה, ד"ר דן הדס קרדיולוג ספורט

.

30/03/2019 | 19:06 | מאת: יונתן

שוב שלום דוקטור פה משום מה אני לא מצליח לשלוח אקג בגלל הקובץ ..אני יסביר לך למה שלחתי לך על עיבוי שריר הלב עשיתי בדיקות אני בן 31 כי חשתי לא הכי טוב טרופונין היה תקין צילום חזה תקין ואקג תקין שהאקג ראו שלושה רופאים במיון, באחד הפורומים האחרים שלחתי למישהו תאקג שבמיון ראו ושיחררו אותי ונאמר לי על ידי קרדיולוג של הפורום שהקצב לב תקין קצת מהיר היה 100 פעימות אם חשד לעיבוי שריר הלב, הוא הסביר לי שחשד לעיבוי באקג ברוב המקרים לא מדייק אלא יכול ליהות גם שלא, אני תוהה איך זה שערכתי תבדיקות במיון לא אמרו לי כלום על זה... האם אני גם יכול לבצע פעילות גופנית לאור מה שכתבתי לך כאן? בדיקות דם תריסיות ועוד בדיקות היו תקינות ובחודשים האחרונים עשיתי עוד אקג שהיו קצב סינוס אבל טכיקרדים וששלחתי לקרדיולוג את אותם תרשימים לא היה מצויין חשד לעיבוי שריר הלב כמו התרשים האחרון נאמר לי סינוס טכיקרדי וקצת מהיר....הכוונה קצב תקין...

30/03/2019 | 19:10 | מאת: יונתן

שוב שלום יכול ליהות שבמיון ובמקומות כאלו זה רופאים כללים פנימים שלא מתמחים בקרדיולוגיה למרות שלפי מה שאני יודע אקג זה דבר שכול רופא צריך לדעת זה דבר בסיסי אולי בגלל זה במיון לא ראו לנכון להשים לדגש ולהגיד חשד לעיבוי וכאלו שהראתי לקרדיולוג הוא כבר ראה דברים אחרים.... עד כמה זה מסוכן חשד לעיבוי שריר הלב? באקג... אם כול הנתונים שהבאתי לך עד כה.....

קשה לתת תשובות ספציפיות בלי לראות את התשובות הספציפיות ובעיקר בלי לבדוק את המטופל. במיון בד"כ הרופאים אינם קרדיולוגים אם כי הידע שלהם בנושאי רפואה דחופה מצויין. אני ממליץ לך לגשת לקרדיולוג בהצלחה ד"ר הדס

מנהלי פורום קרדיולוגיית ילדים