דחוף - אוושה אצל תינוק

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיית ילדים

27/03/2019 | 14:46 | מאת: יעל

שלום, השאלה דחופה משום שבני אמור לעבור ניתוח היפוספדיאס שבוע הבא (באורך של שעה וחצי) והרופא בטיפת חלב שמע אוושה דרגה 1, אחכ רופאת הילדים שללה ולא הפנתה לאקו לב. לא הודענו למנתח, אבל האם כדאי לגשת לקרדיולוג טרם הניתוח? אלו הנחיות מיוחדות יש באם קיימת אוושה? נודה לכם על תגובה מהירה, תודה.

27/03/2019 | 14:50 | מאת: יעל

אוסיף ואציין שיש לו כנראה קרישיות יתר גנטית (משום שלי יש מוטציה הומוזיגוטית לפקטור 2), אך בדיקות תפקודי קרישה תקינות (טסיות היו מעט גבוהות). האם כדאי לגשת לקרדיולוג שיאבחן בצורה ברורה אם יש או אין אוושה? שוב תודה

יעל שלום, אוושה הינה רחש הנשמע מאיזור הלב.עוצמתו מתוארת בדירוג ש 1-6 כאשר 1 הינו רחש קל מאד אותו שומעים רק חלק מהמומחים ו-6 הינו רחש חזק הנשמע גם ללא מכשירי עזר. האוושה לכשעצמה אינה מהווה בעיה אולם יכולה לרמז על בעיה לבבית מולדת אותה יכול קרדיולוג ילדים לאבחן. חשוב עם זאת לזכור שבכ-80 אחוז מהילדים ניתו לשמוע אוושה ברגע מסויים וברובם המכריע של המקרים האוושה הינה תמימה כלומר אינה מהווה תסמין לבעיה לבבית כלשהי. ניתוח היפוספדיאס אינו ניתוח עם סיכון לבבי גדול מהרגיל ולכן איןסכנה ספציפית הקשורה לסוג ניתוח זה. בכל מקרה בכדי לאבחן וקצת להרגיע ניתן להגיע לכל קרדיולוג ילדים ולהשקיט את התחושה המלחיצה טרום ניתוח. בהצלחה, ד"ר דן הדס קרדיולוג ילדים

.

מנהלי פורום קרדיולוגיית ילדים