תינוק שנולד לפני שבוע

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיית ילדים

17/03/2019 | 21:25 | מאת: טטרלוגיה של פלאוט

שלום למומחים. אחותי ילדה לפני שבוע תינוק במשקל 2400 בשבוע 40 אובחן יום אחרי עם טטרולגיה פלוט שבמהלך ההריון לא ראו כלום...חשוב לי לציין... מפה לשם אנסה לקצר הילד הועבר לשניידר ואמור לעבור ניתוח לב פתוח בגיל שבועיים שלו. הילד מוקדם ומונשם יומיים אחרי הלידה מכיוון שלא יכל לנשום לבד הסיטורציה ירדה... הניתוח מאד מלחיץ אותנו עקב המשקל והגיל מבקשת לדעת את ההשלכות.. תודה מראש

שלום רב, ניתוחים לתיקון TOF ניתנים לביצוע גם בגיל צעיר מאד של מספר ימים ובהחלט ידי המנתחים הישראלים בשניידר ובמספר מקומות נוספים בארץ נחשבות טובות מאד ברמה עולמית. יחד עם זאת ישנם לא מעט סיבוכים חלקם כחלק מכל ניתוח לבבי ,חלקן בשל המום הספציפי וחלקן בשל ההתערבות המוקדמת. קצת קשה לכמת את האחוזים בלי לדעת את כל הפרטים אולם בכלליות אחוז ההצלחות גבוה מעל 90% במקרים של TOF פשוט גם בגיל צעיר, חשוב לשים לב בהמשך לדליפות שיהיו מן המוצא הימני כמו גם הפרעות קצב. בהצלחה ד"ר דן הדס קרדיולוג ילדים

מנהלי פורום קרדיולוגיית ילדים