Asd קטן אצל ילד........................

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיית ילדים

03/02/2019 | 18:43 | מאת: מלי

ד"ר נכבד שלום רב, מדובר בילד בן 8. בביקור אצל קרדיולוג בשל מעקב של סיפור משפחתי במשפחה המורחבת ואוושה שנשמעה אצל הילד בעבר, התגלה asd קטן, הרופא מסר שאין הגבלות ומצריך מעקב בעוד כשנתיים. כשאני מסתכלת על סיכום ביקור מרופא אחר מלפני כשנה + אני רואה שכתב בפירוש בין כל מה שכתב שאין "אין asd". האם asd הוא לא מולד? האם יכול להיות שאחד מהרופאים טעה? האם דרוש בירור נוסף? בתודה רבה מראש על תשובתך

ASD אכן פגם מולד. ישנם מצבים שמקשים על זיהוי הפגם ולכן ניתן "לפספס" אחד כזה. אולם ASD קטן (שאינו מלווה במומים נוספים) לכשעצמו לא דורש בירור נוסף אלא רק מעקב. בברכה, ד"ר דן הדס קרדיולוג ילדים

מנהלי פורום קרדיולוגיית ילדים