סיכוני ניתוח לילד עם בעיה אפשרית במסתם

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיית ילדים

01/01/2019 | 17:32 | מאת: דנה

שלום רב, בני בן 3.9 לאחר שנולד הפנו אותנו למעקב קרדיולוג ילדים תחילה בשל איוושה וכעת במעקב בשל חשד ל- abnormal aortic valve. רשום במסמכים שאסימפטומטי ואין מגבלה מבחינה קרדיאלית. התפתחותו תקינה ואפילו מתפתח באופן משמעותי מהר יותר מבחינה מוטורית ושפתית מבני גילו. עד גיל שנתיים וחצי לא היה חולה כלל. מגיל שנתיים וחצי חולה המון במחלות חום ושנה שעברה אף אושפז שבוע לאחר פרכוס חום מורכב. נעשו מאז ועד היום כל מיני בדיקות שיצאו תקינות. בכל אופן מאז האשפוז אנחנו גם במעקב של אאג. והומלץ לנו ע" י כמה רופאי אאג לעשות ניתוח להסרת שקד שלישי וכפתורים מאחר ויש ירידה בשמיעה, נוחר חזק, ישן עם פה פתוח, מנוזל תמיד, יש נוזלים באוזניים. כעת לאחר המתנה של כשנה קיבלנו הזמנה לניתוח . כמובן שקבענו תור להתייעצות לאישור לקרדיולוג הילדים שבדק אותו בקופה בעבר. התורים ארוכים מאד אז בנתיים שאלותיי הן: 1. עם אבחנה כזו של בעיה במסתם זה לא מסוכן לעבור ניתוח? בגלל ההרדמה וכו'? 2. אנחנו מתלבטים האם לנתח בביהח פרטי ( יש אפשרות לבחור מנתח) לבין ביהח ציבורי ( שיביאו קרדיולוג או כל רופא אחר אם חלילה יצטרכו). תוכל לייעץ לי בבקשה 3. שאלה כללית האם זה נחשב למום לב מולד? 4. האם ניתן לקבל המלצה לקרדיולוג ילדים לחוות דעת שניה עדיף באזור הצפון אבל מוכנים גם במרכז. סליחה על המגילה ותודה מראש

דנה שלום,מסתם אאורטאלי, המסתם של אבי העורקים יכול להיות לא תקין בצורות שונות לפעמים זה בגלל חיבור לא תקין של העלים לפעמים הצרות מקומית או הרחבה ולעמים עיבוי לא תקין מסיבות מולדות או נרכשות,בתיאור אבנורמאלי אין הסבר מספיק לממצא....ולשאלותייך: 1. עם אבחנה כזו של בעיה במסתם זה לא מסוכן לעבור ניתוח? האבחנה לא ברורה אבל בכל מקרה כל פגיעה במסתם האאורטאלי מעלה את הסיכון בהרדמה לניתוח ובסיכוי לזיהומים אחריו. 2. אנחנו מתלבטים האם לנתח בביהח פרטי ( יש אפשרות לבחור מנתח) לבין ביהח ציבורי ( שיביאו קרדיולוג או כל רופא אחר אם חלילה יצטרכו). הרפואה הציבורית לילדים בבתי החולים בארץ ברב גדול של המקומות מאד טובה ואין חתרון מול הרפואה הפרטית אולם יחד עם זה אם יש מנתח שאתם סומכים עליו יותר וגם מרדים שסומכים עליו אז עדיף ללכת אל הצוות הזה מאשר למקומות בהם אתם לא מרגישים כך. 3. שאלה כללית האם זה נחשב למום לב מולד? כמו שכתבתי קודם , תלוי במהות האבנורמאליות....בד"כ בגיל הצעיר מדובר על מום מולד 4. האם ניתן לקבל המלצה לקרדיולוג ילדים לחוות דעת שניה עדיף באזור הצפון אבל מוכנים גם במרכז. בקרדיולוגיית ילדים יש מספר מאד קטן של מומחים (בערך 40-50) בכל הארץ ואצל כל אחד מהם/מאיתנו תקבלו יעוץ טוב. אני שמח לומר שבכל מקרה ללכת ליעוץ נוסף של קרדיולוג ילדים זה דבר טוב. היתרון של הרפואה הפרטית הוא בד"כ בזמינות. בהצלחה, ובריאות שלימה ד"ר דן הדס, קרדיולוג ילידם, מנהל קרדיולוגיית ילדים אסף הרופא

01/01/2019 | 20:10 | מאת: דנה

1.תודה רבה דוקטור על התשובה המהירה. בקשר לאבחנה אני בעצמי לא כ"כ הבנתי. בתחילת המעקב כשנולד היה רשום קיימת האצה בזרימה מעל הקשת ללא מפל. בהמשך המעקבים היה רשום חשד למסתם אאורטלי דו עלי ובפעמיים האחרונות מסתם אאורטלי נראה בעל מפתח אבנורמלי כנראה לא דו עלי ללא הפרעה בזרימה. האם זה משנה משהו ביחס לשאלה שלי לגבי ניתוח? 2.עוד שאלה לא קשורה. קראתי שאתה מומחה בהפרעות קצב. אני סובלת svt-avnrt ו גם אטריאל טכיקרדיה. זה נחשב מום לב? הבעיה התחילה בתחילת שנות ה-20 שלי לפני כעשור. מה הסיבה שאצל כל אחד זה מתפרץ בגיל שונה חלק מאובחנים בתור עוברים בבטן חלק תינוקות ויש אנשים שמאובחנים בגיל מבוגר. 3. קראתי שאחד מתוך כל 4 אנשים נולד עם מסלול נוסף אבל רובם לא מפתחים התקפים וומסתובבים ככה כל חייהם. אם כך, כיצד ייתכן שהגיעו למסקנה הזאת? אם האנשים לא מאובחנים בכלל. ולמה חלק מפתחים התקפים וחלק לא? שוב תודה מראש

מנהלי פורום קרדיולוגיית ילדים