התכווצויות בחזה ושימוש בפוקלין-האם יש קשר

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיית ילדים

13/11/2018 | 22:32 | מאת: ענת

בתי בת ה-10 מתלוננת מזה כשנה וחצי על התכווצויות באזור החזה בתדירות לא גבוהה. היא חשה כאב חד שגורם לה לעצור נשימה למספר שניות. זה קורה לה מידי פעם לא בהכרח בקשר למאמץ גופני או גורם מסוים אחר. הילדה מאובחנת עם בעית ADHD, אך היא חיונית, פעילה וחייכנית, לא חרדתית וללא בעיות פסיכולוגיות. בדיקת ck יצאה עם תוצאה גבוהה וחריגה של 267, אך רופא הילדים אמר שתוצאה זו יחד עם תוצאות של בדיקות נוספות לא מעידה על בעיות בשריר הלב. לפני שנה וחצי התוצאה היתה 193. א.ק.ג.שנערך היה תקין. בהריון שלה נמצא בעוברית מוקד אקוגני (נקודה לבנה) . ביצעתי בדיקות גנטיות והסיכוי לבעיות היה מינימלי. הילדה נולדה ב"ה בריאה ובמועד. בנוסף הילדה נוטלת כבר מגיל 6 תרופות להפרעת קשב וריכוז, החלה בריטלין ובשנה האחרונה החלפנו לפוקלין 10 מ"ג. רציתי לדעת: א. האם יש סיכוי שהכדורים גורמים להתכווצויות? האם יש כדור אחר שיטפל בבעית הקשב וריכוז בלי תופעות אלו של התכווצויות?. ב. האם העובדה שנמצא מוקד אקוגני בזמן שהיתה עוברית, קשור לבעיה שיש לה היום? ג. האם אני צריכה להיות מודאגת? איזה בדיקות נוספות כדאי לערוך כדי להסיר חשש ולהבין ממה נובעות ההתכווצויות? תודה מראש

ענת שלום, לגבי הנתונים ששיתפת כאן בנוגע לבתך בת ה-10 התכווצויות באזור החזה יכולות לנבוע ממספר מקורות הנפוץ שבהם הוא שרירים , רקמת שד מתפתחת או כאבים בחיבור עצמות הצלעות ועצם בית החזה , יחד עם זאת גם הפרעות קצה יכולות להוות מקור לתחשות אילו. עצירת הנשימה למספר שניות או ביצוע פעולה הקרוייה VALSALVA יכולה להחזיר את קצב הלב הסדיר ולכן התיאור שלה הגיוני באופן הזה.. בדיקת ck כפי שתארת אינה תומכת אך גם אינה שוללת אירועים אילו כמו גם א.ק.ג.שנערך כאשר אין תלונות (ישנם רמזים לפעמים) מוקד אקוגני בהריון לא נמצא כי קשור לנושא אם לא נמצא מום דנטי או לבבי בהמשך תרופות להפרעת קשב וריכוז בין אם ריטלין ובין אם אחרות יכולות גם כן להשפיע על קצב ומקצב הלב. אם הבעיה היא אכן התרופות ישנן תרופות מסוגים שונים שניתן לתת ותופעות הלוואי הן אינדיווידואליות כך שאפשר בהחלט להתייעץ עם הנוירולוג המטפל ולנסות להחליף טיפול לגבי השאלה האם את צריכה להיות מודאגת? אני מעריך שהכוונה היא האם יש סכנה בתסמינים הללו. התשובה היא שבמקרים הלא נפוצים יש סכנה ולכן חשוב לבצע בירור טוב ולהבדק על ידי מומחה להפרעות קצב בילדים הבדיקות שוודאי יומלצו לך הן אקו לב, אקג,הולטר, ארגומטריה ולפעמים גם חיבור לEVENT RECORDER היכול להקליט אירועים שאינם תכופים. בהצלחה ד"ר הדס

19/11/2018 | 19:41 | מאת: ענת

ד"ר הדס, תודה על תשובתך המפורטת והרצינית. אקבע פגישות אצל קרדיולוג ילדים כדי להרחיב את הבדיקה.

מצוין

מנהלי פורום קרדיולוגיית ילדים