VSD ן- PFO באקו לב עוברי

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיית ילדים

29/10/2017 | 14:34 | מאת: גל

שלום רב, הריני בהריון שבוע 31 עם סכרת הריון. בעקבות אקו לב עוברי נמצא הממצאים הבאים: מחיצה הין עליתית PFO גדול מהרגיל ומחיצה בין חדרית VSD מוסקולרי אפיקלי אשמח לדעת מה ההשלכות של הממצאים שהתגלו? ובמידה ו VSD לא נסגר וכן גם ה- PFO מהן ההשלכות? והמשך טיפול? האם ממצאים אלו יכולים לנבוע כתוצאה מסכרת ההריון?

גל שלום, PFO הינו פתח טבעי בעין העליה הימנית והשמאלית, ולעומתו VSD הינו פגם במחיצה בין החדר הימני והשמאלי. כלומר...PFO הוא דבר טבעי, וקצת קשה לאמר למה התכוון הסוקר כשאמר "גדול מהרגיל" אבל בכל מקרה, אם אינו מפריע לזרימת הדם במהלך ההריון בד"כ אינו בעייתי, וברב הילדים נסגר עד גיל שנתיים, יחד עם זאת בכ-25 אחוז מהמקרים הוא נשאר פתוח לכל החייםואז ההחלטה מה לעשות איתו תלויה בהרבה משתנים ולא ניתן לחזות אותה כעת. לגבי ה VSD , המיקום הרירי אפיקאלי הוא מיקום נפוץ ואם הוא מאד קטן יש סיכוי טוב שייסגר לבד. האם ייסגר עד הלידה או לאחריה...גם את זה קשה לנבא כרגע, אולם ההשלכות לגביו תלויות בגודלו, במיקום המדוייק שלו ובתנגודת הריאתית שתהיה לאחר הלידה. לפי נתונים אילו ניתן יהיה להעריך האם יסגר לבד, יזדק לטיפול תרופתי או במקרים הפחות שכיחים יזדקק לתיקון. VSD ככלל הוא אחד ממומי הלב המולדים הנפוצים יותר באמהות עם סוכרת. בכל מקרה הייתי ממליץ לדבר עם הסוקר שביצע את הבדיקה כדי לקבל את הפרטים המדוייקים ועל פיהם להבין טוב יותר פרטנית במקרה שלך. בהצלחה ד"ר הדס

מנהלי פורום קרדיולוגיית ילדים