כאבים בברך לאחר סקי

דיון מתוך פורום  פגיעות ומחלות של ברך וירך

24/03/2015 | 10:04 | מאת: ברק

שלום, אני חזרתי מחופשת סקי לפני יומיים, היום החלו לי כאבים חזקים בברך ימין בחלקה העליון מקדימה במאמץ של כיפוף מלא בלבד (לקראת ישיבה ותחילת עמידה). רציתי לדעת האם ניתן לקחת אקסוקסיה שבה טופלתי לדלקת במרפק ביעילות רבה. אני לפני נסיעה נוספת לחו"ל ואיני יכול להמתין לתור לאורטופד.. תודה..

כאבים בברכיים לאחר שבוע סקי אינטנסיבי היינה תופעה נפוצה שרופאי הספורט רואים הרבה. הכאבים לרוב נובעים מעומס מתמשך על השרירים רצועות ומפרק הברך ללא הכנה מתאימה , כאב זה לרוב חולף תוך מספר שבועות אך יכול גם להימשך יותר . הטיפול היינו ספציפית למיקום הכאב והפגיעה ולכן ברוב המקרים משולב ( כולל טיפול פיסיוטרפי , מתיחות , עיסוי וטיפול נוגד דלקת בתרופות מסוג NSAIDs ,( כדוגמת -וולטרן ארקוקסיה אטופן ברקסין קספו או אחרים ) לפני טיפול יש צורך לוודא סוג הפגיעה , ישנם מקרים של כאבי ברכיים לאחר סקי בגין קרע במינסקוס , דלקות גידים , קרעים ברצועות שברים ואחר ממליץ פנייה לאורתופד לפני תחילת טיפול תרופתי , בכל מקרה תרופות הדורשות מרשם כגון ארקוקסיה אין ליטול ללא המלצת רופא מטפל בברכה

מנהל פורום פגיעות ומחלות של ברך וירך