צילום סי טי מפרק הירך

דיון מתוך פורום  פגיעות ומחלות של ברך וירך

28/10/2016 | 17:09 | מאת: אלי

צילום אגן סיטי/פרקי ירכייםהבדיקה בוצעה במנח אקסיאלי בחתכים דקים ורצופים וצולמה בחלון עצםורקמות רכות.בוצעו ריקונסטרוקציות קורונליות וסגיטליות.מימין :ציסטות סבכונדרליות באספקט הקידמי של גג האצטאבלום.היצרות קלה של המירווח המפרקי באספקט עיליון – קידמי בשל שינויים ניווניים.משמאל : ציסטות סבכונדרליות באספקט מדיאלי ועליון של ראש הפמור .אוסטיופיטים מרגינליים קטנים בראש הפמור ובאספקט הלטרלי של האצטבולום מתאים לשינויים ניווניים .באספקט הלטרלי נראות הסתידות והתגרמויות פסיות בגידים שמקורם באגן משמאל.אטרופיה חלקית של שריר הפסואס השמאלי.מה זה אומר ומה הפיתרון..והמצב לאחר שני נסיונות ארטורסקופיה

לפי הבדיקה נראה כי ישנם שינויים ניווניים במפרק הירך עצמו , לא ציינת מה גילך ומה אמת הפעילות שלך . הטיפול נקבע עי מספר גורמים כאשר העיקרי הוא מידת המגבלה שהמרפק גורם לך , כמה נפגעה איכות החיים שלך ובצירוף הגיל והתפקוד נקבע הטיפול , מטיפול שמרני של פיזיוטרפיה , ,נוגד כאב ודלקת , זריקות מכוונות למפרק , וכמובן טיפול ניתוחי הכולל ארטרוסקופיה , אוסטאוטומיה , או החלפת מפרק מלאה . ממליץ פנייה לאורטופד הבעל נסיון ברפואת ספורט והחלפות מפרקים בברכה

מנהל פורום פגיעות ומחלות של ברך וירך