בדיקת דופלקס עורקי גפיים

דיון מתוך פורום  פגיעות ומחלות של ברך וירך

05/09/2016 | 23:50 | מאת: נעם

שלום בן 40, סובל כבר שנים רבות מכאבים בשוקיים בזמן מאמץ, אפילו קל. בבדיקת לחץ תוך מדורי בעבר אובחן שאני סובל מתסמונת המדורים במדורי השוקיים. הופניתי לאחרונה לבדיקת דופלקס עורקי גפיים. בהפניה לבדיקה נכתב, לבצע במאמץ ובמנוחה, וכן לבדוק בעמידה על קצות האצבעות. שאלתי היא, האם הבדיקה יכולה בכלל להיות אובייקטיבית? הרי גם אם הבדיקה תראה על איסכמיה, איך ניתן לדעת האם זה בעיה בכלי הדם עצמם (טרשת) או איסכמיה שנובעת מהלחץ הגדול שיש בתוך המדור? ואיפה החלק של הורידים בכל זה? אני מתכוון לורידים העמוקים שנמצאים בתוך המדור, האם גם להם יש חלק בגרימת הכאבים במאמץ? תודה רבה

ערב טוב הרבה שאלות אבל נתחיל . הסיכוי שמדובר במחלת כלי דם ( עם פלאקים ארטרוטים ) הוא נמוך בגין מספר סיבות , הראשונה היא שאתה צעיר וסובל מהבעיה כבר מספר שנים . תסמונת מדור בגדול נובע מנפח קטן של המדור יחסית לתוכנו , במצב של מנוחה נפח המדור ( שרירים עצבים כלי דם ) נמוך , במצבי מאמץ נפח השרירים וכלי הדם עולים , לרוב נפח המדור ( התחום במעטפת יחסית פחות גמישה ) קבוע ומספיק להחלת שני המצבים , במקרה שלך נראה כי נפח המדור אינו מספיק ועל כן מתפתח תחושת לחץ וכאב. אבחון של תסמונת מדור לרוב הוא קליני עם תוספת של בדיקת לחצים. בירור לגבי כלי הדם לרוב לא נדרש אך במידת הצורך יכול לכלול אולטראסאונד דופלר. בכל מקרה הטיפול הוא לרוב ניתוחי במידה והכאבים משמעותיים בפעילות של אותו פציינט . בכל מקרה לפני טיפול ניתוחי ממליץ לך לפנות לאורטופד ספורט בברכה דר נמרוד שניר מומחה לכירורגיה אורטופדיה ניתוחי החלפות מפרקים ורפואת ספורט

12/09/2016 | 01:47 | מאת: נעם

שלום תודה על ההסבר המפורט. אתחיל מזה שעל אף הכאבים, אני עושה הליכות מספר פעמים בשבוע, יכול להיות שזה שיפר את תוצאות הבדיקה? ביצעתי היום את הבדיקה, במנוחה, וגם לאחר 2 דקות של תרגיל עמידה על קצות האצבעות שוב ושוב (היה לי מאוד מאוד קשה, מלאחר 20 שניות התחילו כאבים ורק התגברו, אך המשכתי בכל זאת). אלו התוצאות: "בבדיקה לא הודגמה הפרעה חסימתית משמעותית לאורך שתי הרגליים. יש לציין ירידה בלחצים לאחר תרגיל מאמץ בשתי הרגליים." מה המשמעות של זה? זה דורש בירור? טיפול? חזרה לרופא? והאם הירידה בלחצים לאחר מאמץ יכולה לנבוע לא מבעיית כלי דם אלא מתסמונת המדורים עצמה? והאם בבדיקת עורקי גפיים לא אמורים לראות את העורקים עצמם כמו בבדיקת עורקי צוואר? (שוב אציין, שיש לי אבחנה של תסמונת המדורים, השאלה אם זה כל הסיפור או רק חלק) תודה רבה

מנהל פורום פגיעות ומחלות של ברך וירך