כאבי ברכיים וממצאי סיטי ברך שמאל

דיון מתוך פורום  פגיעות ומחלות של ברך וירך

25/08/2016 | 16:12 | מאת: לילי

לאחר התעסקות מאומצת בספורט (ריצה ואופניים) התחילו כאבי ברכיים, נשלחתי לסיטי ואלו התוצאות: הודגמו אוסטאופיטים בשוליים של המשטחים הארטיקולריים בין טאלוס וטיביה. עמדת העצמות במפרקים סבירה. השטחה של הטרוכלאה הלטרלית. קיימת סטייה חלקית של מינימלית של הפטלה החוצה. יש לציין ציסטה סוב כונדרלית בפאצטה לטרלית של הפטלה כ-7.3 מ"מ הודגם נוזל בברך. גיד ארבע ראשי הודגם שמור. גיד פטלרי הודגם עם מעט טשטוש שומן קדמי לפטלה. עד כמה שאפשר לדון בבדיקה PCL הודגם שמור. מימין מודגם נוזל מינימלי בבורסה סופרה פטאלית. רצועות צולבות וצדדיות הודגמו שמורות. מבנה גרמי הודגם שמור גידי מנגנון יישור בגדר הנורמה. מהו הטיפול הנדרש והאם ניתן לחזור לעסוק בריצה בעתיד? שמעתי על טיפול MBST האם יוכל לעזור בריפוי?

שלום ישנם מספר ממצאים בבדיקה היכולים לגרום לכאבים , כל אחד מהם דורש התייחסות שונה בכל מה שקשור לטיפול וחזרה לפעילות מאומצת החשיבות הקלינית היינה הדבר החשוב ביותר לא ניתן לענות תשובה מדויקת יותר ללא בדיקת הפציינט דרך אגב האם לא מדובר בבדיקת mri ? בברכה דר נמרוד שניר מומחה לכירורגיה אורטופדיה ניתוחי החלפות מפרקים ורפואת ספורט

מנהל פורום פגיעות ומחלות של ברך וירך