קרע במיניסקוס ושחיקת סחוס

דיון מתוך פורום  פגיעות ומחלות של ברך וירך

25/07/2016 | 18:37 | מאת: ביסן

שלום רב; לאחר שני ניתוחים בברך ימין עקב קרע במיניסקוס הלטרלי ושחיקת סחוס וכחלוף 4 שני מהניתוח הראשון וכשנה מהשני ביצעתי הדמיה לרגל שמאל מאחר וחשתי כאבים עזים וחוסר יכולת הליכה לעיתים; כאבים עזים בירידות ובעליות ומגבלה בהליכה... תוצאות הבדיקה צויין שיש קרע רדיאלי במיניסקוס המדיאלי ושחיקת סחוס... מה זה אומר ומה נדרש ממני לעשות?? האם זה מצריך ניתוח?? אודה לתשובה בהקדם; בברכה;

ברור כי מדובר במקרה מורכב של ברך שעברה הרבה  - שני ניתוחים אבל לא כל קרע במניסקוס דורש ניתוח . שחיקה וקרע היווני במניסקוס הולכים הרבה פעמים ביחד בגיל המבוגר או בברך  מבוגרת  , טיפול שמרני של פיסיוטרפיה , כדורים נגד כאבים ודלקת , טיפול ב זריקות או אמצעים אחרים יכולים לגרום לשיפור ניכר. יש צורך לתפור טיפול פר פציינט ופר הבעיה . ממליץ פנייה למנתח ברך וירך או רופא ספורט בברכה דר נמרוד שניר מומחה לכירורגיה אורטופדיה ניתוחי החלפות מפרקים ורפואת ספורט

מנהל פורום פגיעות ומחלות של ברך וירך