כאב בצד בירך צד ימין

דיון מתוך פורום  פגיעות ומחלות של ברך וירך

24/06/2020 | 12:49 | מאת: ישראל

שלום בשנות הארבעים כמה ימים שיש לי כאב בירך בצד ימין הכאב הוא בצד החיצוני. לא קיבלתי מכה ולא עשיתי תנועה חריגה. אין הגבלה בתנועה, אבל יש כאב בתנועה בעיקר וגם בישיבה (בעמידה קצת). מה זה יכול להיות? האם צריך להיבדק או לחכות כמה ימים ולראות אם משתפר או מחמיר? והאם ניתן לעשות הליכות יומיות (אני עושה הליכה של שעה כמה פעמים בשבוע) אף שקצת כואב או שזה בעייתי? תודה

24/06/2020 | 14:41 | מאת: ישראל

אציין שהכאב הוא באזור המפרק (כאמור בצד ימין בחלק החיצוני)

ערב טוב כאבים בצד מפרק הירך יכולים לנבוע ממספר רב של גורמים , חלקם תוך פירקיים וחלקם חוץ פרקים ויש מצבים שמדובר גם בכאב מוקרן מאזורים סמוכים כמו גב , מפרק סקרואיליאקי תפס של עצב במפשעה ועוד . כאב שאינו מגביל המפרק ומאפשר הליכה לרוב ניתן לחכות מספר ימים , לנוח ולראות האם מחמיר או לא בברכה דר נמרוד שניר

מנהל פורום פגיעות ומחלות של ברך וירך