כאב חד תוך כדי אימון ספורט ונישמע תיק כאילו היקרים משהוא

דיון מתוך פורום  פגיעות ומחלות של ברך וירך

25/05/2020 | 16:29 | מאת: אילנית

בדיוק היום לפני שבוע התחלתי להתאמן בקבוצת ריצה למתחילות לפני הריצה עשינו תרגילי חימום קלים תוך כדי שאני מרימה את כפות הרגלים מורידה נישמע תיק חזק וכאב חד מאז שבוע ימים אני עם כאבים חזקים מאוד אין לי אפשרות לישר או לכופף את הברך כל תנועה לא נכונה אני מתפתלת מכאבים אני אחרי אולטראסאונד ברך תוצאות האולטראסנוד הם נוזלים ודלקת חריפה אני כבר שבוע ימים בבית במחלה הכאבים שמלויים אותי ללא הפסקה מה זה יכול להיות לפי דעתי מדובר במשהוא יותר חמור שלא רואים האולטראסנוד תודה

ערב טוב תנועה בברך שלאחריה ישנו טווח מוגבל מלווה כאב אומר דרשני ושורש בירור , שמתחיל בהבנת הארוע שקרה בדיוק רב , בירור רקע , ובדיקה מדויקת . יש להבין האם מגבלת הטווח נובע מכאב או מחסם מכני . חסם מכני יכול לנבוע מגוף חופשי , קרע במניסקוס , שבר או אחר . לרוב מדובר בקרע במניסקוס כאשר חלקו הקרוע נכנס לתוך המפרק ובעצם אינו מאפשר יישור מלא או כיפוף . בדיקה פיסיקלית והדמיה מכוונת לרוב יתן הגורם למגבלה . Mri הינה בדיקת הבחירה . לאחר מכן במידה ויש חסם מכני ברוב המקרים יהיה צורך בניתוח ( לרוב ארטרוסקופי ) להסרת החסם המכני . ממליץ פנייה מהירה למומחה ספורט / ברך להשלמת הבירור והטיפול המהיר . בברכה דר שניר נמרוד אורטופד מנתח מומחה מומחה ברפואת ספורט , ניתוחים ארטרוסקופיים והחלפות מפרקים ( ברך וירך )

מנהל פורום פגיעות ומחלות של ברך וירך