שחיקת סחוסים במפרקי הירך

דיון מתוך פורום  פגיעות ומחלות של ברך וירך

09/11/2019 | 10:42 | מאת: מירי

סובלת זה שנים משינויים ניווניים במפרקי הירך עם כאבים בגו תחתון במיוחד בצד ימין בהליכה בעיקר מפריע לי הכאב בגו . לאחר איבחון מסתבר כי יש שינויים ניוונים במפרקים הפצטאלים שכנראה גורמים לכאבים באגן. שוקלת עכשיו בכל זאת ניתוח של מפרקי הירך האם זה ישפר את התיפקוד למרות שהכאבים בגו כנראה לא יעברו. אני בת 69

בוקר טוב לעיתים קרובות אנו רואים שמטופלים סובלים ממספר בעיות אורטופדיות במקביל כמו במקרה שלך , פגיעה במפרקי הירכיים וכן בעיות במפרקים הפצטרים בגב תחתון. במקרה שלך מאד חשוב לוודא מה מקור הכאב שלך , למרות שלעיתים יש חפיפה באזור הכאבים במיוחד בבעיות גב ומפרקי הירכיים. פה נכנס אומנותו של האורטופד שצריך להבדיל בין השניים . עי בדיקה קלינית טובה וראיון המטופל עי אורטופד מנוסה בתחום לרוב ניתן לדעת מה מקור הכאב. לעיתים כאבי מפרקי ירכיים יכולים לגמור לתבנית הליכה לא תקינה ולכיפוף הגב לפנים או לאחד הצדדים .ניתוח מפרקי ירכיים הינו ניתוח מאד מוצלח עם סיפוק רב של המטופל . אשמח לעזור בבדיקתך והערכת המקור לכאב בברכה ד"ר נמרוד שניר מומחה לכירורגיה אורטופדיה ניתוחי החלפות מפרקים , ניתוחים ארטרוסקופיים ורפואת ספורט מנהל היחידה להחלפות מפרקים (ברך וירך) המרכז הרפואי תל אביב, ישראל

מנהל פורום פגיעות ומחלות של ברך וירך