כאבים ונעילות של ברך ימין

דיון מתוך פורום  פגיעות ומחלות של ברך וירך

29/10/2019 | 16:03 | מאת: עמירה פרידהבר

אני בת 65. סובלת מכאבים חזקים ונעילות של ברך ימין. נשלחתי לעשות בדיקת MRI ובה נמצא שיש לי קרע חלקי ב-PCL. שאלתי היא: מה יש לעשות לקרע החלקי. אני קוראת באינטרנט על זה שיש לעשות קיבוע לברך. מה אפשר לעשות. מחכה לתשובה מהירה ודחופה.

ערב טוב הסימפטומים שאת מתארת יותר מתאימים לפגיעה אחרת מאשר קרע רצועה צולבת אחורית שלרוב קרע חלקי היינו אסימפטומטי .  מאמין כי בבדיקה מעמיקה ומעבר על ההדמיה נמצא סיבה אחרת לכאבים ממליץ בדיקת אורטופד מומחה ברך להערכה חוזרת וטיפול בהתאם בברכה ד"ר נמרוד שניר מומחה לכירורגיה אורטופדיה ניתוחי החלפות מפרקים , ניתוחים ארטרוסקופיים ורפואת ספורט מנהל היחידה להחלפות מפרקים (ברך וירך) המרכז הרפואי תל אביב, ישראל

30/10/2019 | 16:20 | מאת: כאבים ונעילות של ברך ימין

ברצוני לדעת מה שרשום בתשובה של ה-MRI: מעט נוזל ובצקת במרווח בין החלק התחתון של הפרגמנט של האוסטומיה לטיביה. גיד הפיקה מעובה ומקוצר ללא קרע. בצקת מח עצם בקוטר העליון של הפיקה, ייתכן משנית לטנדינוזיס קל של אחד הגיד הארבע-ראשי. קרע חלקי במרכז ה-PCL ואות מוגבר בחלק המקורב. טנדינוזיס של גיד הפופליטאוס. שינוי טות ואי סדירות מזערית בסחוס המדור המדיאלי והלטרלי מתאם לכונדרוזיס מדרגה נמוכה. כונדרוזיס מדרגה נמוכה בפזט הלטרלי של הפיקה והטרוכאלה במקביל. נראים אוסטאופיטים קטנים בשולי שלושת מדורי הברך. סיכום: במרווח הזמן טנדינוזיס קל של הגיד הארבע-ראשי עם בצקת מח עצם קלה בקוטב העליון של הפיקה. שינוי שחיקתי קל בשלושת מדורי הברך הינו ללא שינוי מהותי. תתכן התקדמות קלה בנזק הסחוסי בטרוכלאה. קרע חלקי של ה-PCL. ברצוני לדעת מהי התשובה של בדיקת ה-MRI ןמה יש לעשות. מחכה לתשובה מהירה. בתודה מראש, עמירה

מנהל פורום פגיעות ומחלות של ברך וירך