בדיקת U.S של ברל שמאל

דיון מתוך פורום  פגיעות ומחלות של ברך וירך

31/07/2019 | 17:19 | מאת: אליס

שלום, בעקבות נפילה במדרגות וכאבים בברך שמאל ביצעתי U.S. מצורף התוצאות. אשמח להסברים: Quadriceps tendon הדגמה תקינה PATELLAR TENDON הדגמה תקינה בורסה סופראפטלרית - מודגם נוזל עודף בכמות קטנה מדור פנימי של הברך כולל MCL - הודגם בלט רקמה קל מהסדק המידאלי, מחשיד לקרע ב - MM מדור חיצוני שלהברך כולל LCL - הדגמה תקינה בברך האחורית - לא הודגמה ציסטה ע"ש ביקר. אודה מראש על תשובה מהירה

אחהצ טובים בדיקת us לברך מדגימה מרכיבים מסוימים מהברך היטב ( שיטחים ) אך אינה מדגימה מרכיבים תוך פירקים בצורה טובה. על פניו נראה כי ישנה הצטברות של נוזל בחלק הפנימי שיטחי של הברך עם בלט קל של המניסקוס . הבלט קל של מניסקוס יתכן ויכול לנבוע מקרע אך אין הדבר בטוח . בנוסף הצטברות נוזל במדור המצוין יכול לנבוע גם ממתיחה של הרצועה הפנימית ( mcl ) . על מנת לדייק באבחנה יש צורך בבדיקה קלינית מקיפה ומדוקדקת ובמידת הצורך להוסיף הדמייה של mri לברך שהינה הבדיקה המועדפת לברך . בברכה ד"ר נמרוד שניר מומחה לכירורגיה אורטופדיה ניתוחי החלפות מפרקים , ניתוחים ארטרוסקופיים ורפואת ספורט מנהל היחידה להחלפות מפרקים (ברך וירך) המרכז הרפואי תל אביב, ישראל

מנהל פורום פגיעות ומחלות של ברך וירך