פגיעה במהלך משחק

דיון מתוך פורום  פגיעות ומחלות של ברך וירך

28/01/2015 | 14:35 | מאת: נעמי

בני בן ה-13 משחק בליגת כדוריד בערך לפני חודש במהלך משחק נפגע בני בירך על ידי שחקן מקבוצה היריבה באותו הרגע יצא בני מהמשחק ושמו לו קרח על הירח. (נאמר לי על ידי המאמן שהמכה נקראת במושג "רגל עץ") במהלך אותו חודש בני הרגיש מצוין המשיך ללכת לאימונים וכן להשתתף במשחקי ליגה וכו' בתחילת החודש ינואר התקיים משחק לקראת סוף המשחק בני לא יכל היה להמשיך לשחק והסתבר שהירך התנפכה. למחרת רצתי איתו לבית החולים ונאסר עליו במפורשות להתאמן במשך חודש ולתת לרגל מנוחה (היום במהלך ביקורת 28.1.15) בצילום התגלה כתם של סידן ונאמר שהסידן עלול להצמיח עצם ועליו להפסיק פעילות ספורטיבית למשך חצי שנה!!!!!! שכן הוא עלול לעבור ניתוח עם העצם תצמח שאלה ראשונה האם זה כתוצאה מהמכה שחטף? או איך יודעים אם זה משהו שהוא לו נולד איתו. וההאם ניתן איזשהו טיפול? תודה נעמי

חבלה ישירה לשריר הירך יכול לגרום לשטף דם פנימי וכן קרע בשריר , במצב כזה הגוף יכול ליצור כחלק מתהליך הריפוי צלקת ולעיתים הסתיידות באזור הפגיעה. לתהליך קוראים HETEROTOPIC OSSIFICANS , תהליך ההסתיידות (יצירת העצם) מתחיל מיידית אחרי הפגיעה ועובר השלמה והתבגרות הנגע עד ל 6-12 חודשים מהפגיעה. מבחינת טיפול מניעתי ניתן לתת טיפול בשל הראשון בנוגדי דלקת למיניהם , לאחר מספר שבועות הטיפול העיקרי הינו שמירה על תפקוד השריר , מתיחות ופיסיוטרפיה. במידה והנגע מפריע ניתן להוציאו בניתוח רק בשלב מאוחר (לפחות 6 חודשים מהפגיעה) . מבחינת פעילות גופנית המטרה בשלב הראשון זה לא להחמיר הפגיעה ולכן בחודשיים הראשונים מומלצת מנוחה עם שמירה על טווחים ובהשך חזרה הדרגתית לפעילות מלאה כולל פעילות ספורטיבית. יש להתייעץ עם אורטופד במהלך החזרה לפעילות.

מנהל פורום פגיעות ומחלות של ברך וירך