רמות שחיקת סחוסים ואיבחון בצילום

דיון מתוך פורום  פגיעות ומחלות של ברך וירך

09/03/2019 | 17:15 | מאת: דויד

יש לי כמה שאלות: 1. האם ניתן לקבןע באמצעות צילום רנטגן רגיל את רמת השחיקה(הבנתי שמקובלות 4 רמות)? 2. באיזו רמה של שחיקה(1-4) יכולים להופיע כאבים? תודה דויד

בוקר טוב לדרגת אוסטאוארטריטיס של ברך יש מספר קלסיפקציות , הידועה בינהם היא -Kellgren Lawrence זה מראה רמת שחיקה והתקדמות המחלה . אין קשר ישיר בין אמת הפגיעה לכאב , ברור שככל שרמת הפגיעה יותר גבוהה סיכוי גבוה יותר לכאב . בברכה ד"ר נמרוד שניר מומחה לכירורגיה אורטופדיה ניתוחי החלפות מפרקים , ניתוחים ארטרוסקופיים ורפואת ספורט מנהל היחידה להחלפות מפרקים (ברך וירך) המרכז הרפואי תל אביב, ישראל

מנהל פורום פגיעות ומחלות של ברך וירך