אורתופדיה של הברך - משמעותם של ממצאי MRI שקיבלתי וכשירותי לצאת לטיול

דיון מתוך פורום  פגיעות ומחלות של ברך וירך

15/07/2018 | 12:34 | מאת: kobi

שלום רב, קיבלתי זה עתה ממצאי בדיקת MRI שעשיתי בברך ימין: "מניסקוס לטרלי: קרע אופקי בקרן אחורית, גוף הגיע למשטח מפרקי עליון בקרן הקדמית. ציסטה פאראמניסקיאליית בגודל 0.7*1.6 ס"מ צמודה לגוף ולקרן האחורית של המניסקוס, בצקת ברקמות הרכות הסמוכות." הרופא שהפנה אותי לביצוע הבדיקה בחופשה ולא פנוי להתייעצות. אני צפוי לצאת לחופשה בברזיל באמצע אוקטובר ומצוי בטווח הזמנים המאפשר ביטול הטיסה. לאור הממצאים הנ"ל אני שואל אם כדאי לי לבטל את כרטיסי הטיסה שכן המצב הרפואי שלי לא יאפשר לי הליכה ו/או התנהלות רגילה. תודה מראש, קובי

שלום הממצאים ב MRI מראים על קרע של המניסקוס דבר היוצר ציסטה קטנה ליד הקרע . את המשמעות הקלינית צריך לגזור מהסימפטומים שלך , משמע שאם הכאבים שלך קשים ויש מגבלה בטווחי תנועה , קליקים נעילות או דברים דומים כנראה יהיה לך קשה לטייל ולהעמיס על הברך , אך אם אין כאבים או מגבלה איני רואה סיבה למה לבטל הטיול או להמנע מפעילות רגילה. ממליץ להיבדק בהקדם עי אורתופד מומחה ספורט /ברכיים לדיון במצבך ובמגבלות הפעילות שלך וכן אפשרויות הטיפול במצבך בברכה ד"ר נמרוד שניר מומחה לכירורגיה אורטופדיה ניתוחי החלפות מפרקים ניתוחים ארטרוסקופיים וורפואת ספורט

מנהל פורום פגיעות ומחלות של ברך וירך