שבר בפתלה

דיון מתוך פורום  פגיעות ומחלות של ברך וירך

16/04/2016 | 17:31 | מאת: שי חנוכה

שלום דוקטור לפני כשבועיים עברתי שבר בפתלה עם תזוזה חלק אחד ירד למטה וחלק למעלה עברתי ניתוח,מהלך הניתוח ואחריו תקינים.גובסתי בסד גבס למשל בין 6-8 שבועות לפי איחוי השבר בריא בן 23. כמה שאלות שמטרידות אותי 1-יש לי מין נפיחות כאלה בכף הרגל האורתופד טוען כי זה מהשבר אבל עדיין זה מאוד מטריד אותי. 2-לאחר כמה זמן כמובן עם טיפולי פזיותרפיה חוזרים לבצע פעולות פשוטות כמו ישיבה לקום מהמיטה הליכה קלה ללא קביים,יש לציין כי לא מדובר בחזרה לריצה וכדומה זה הבנתי כי יקח עד 3 חודשיים,אלה על פעולות פשוטות. תודה מראש שי

בצרת בגפה המנותחת הינה תופעה נפוצה , בדרך כלל הנפיחות והבצקות יורדים יכף הרגל וקרסול , חולפים לאחר מספר שבועות עד חודשים . לאחר הניתוח , ותקופה של 6-8 שבועות תתחיל פיסיוטרפיה בה יעבדו על טווחי הברך חיזוק השרירים הורדת נפיחות ושיחרור הדבקויות. תקופה זו נמשכת עד חצי שנה לרוב כאשר יש שיפור משבוע לשבוע . בברכה דר נמרוד שניר

17/04/2016 | 13:05 | מאת: שי חנוכה

תודה על התשובה עזרתי לי מאוד דוקטור. י

מנהל פורום פגיעות ומחלות של ברך וירך