האם נגרמה לי נכות , ואם כן כמה זה בערך .

דיון מתוך פורום  פגיעות ומחלות של ברך וירך

18/02/2017 | 18:20 | מאת: יוסי

שלום לך דר אשמח לקבל ממך חוות דעת והערכת אחוזי נכות לפגיעה שלי . לאחר שישה חודשים מהפגיעה עדיין אין שיפור ברגל ממצאים של mri (לאחר 6 חודשים מהפגיעה): הודגמו אותות תקינים ממח העצם, ללא עדות לשברים בצקות או אוסטיאונקרוזיס.מודגם קו שבר אלכסוני בבסיס האמיננס הטיביאלי עם שבב גרמי מנותק בקוטר 2.6 ס"מ בציר הסגיטלי ובקוטר 9 מ"מ במישור הצדדי פנימי (חתך 19 סדרה 5). השבב הגרמי מורם בחלקו ע"י רצועת ה ACL הנאחזת אליו , כאשר מודגמת בצקת בין סיבי הרצועה מאזור אחיזתה הטיביאלי עד מרכז הרצועה. ממצא המחשיד לקרע חלקי אינטרסטיציאלי של הרצועה. האחיזה הפמורלית של הרצועה מודגמת תקינה. מודגמת תזוזה קדמית של הטיביה כביטוי לרפיון של הרצועה הקרועה. שאר הרצועות וגיד הפופליטאוס מודגמים שמורים. מודגמת קונטוזיה לשדית מינימאלית בהיקף הקונדיל הפמורלי המדיאלי. מודגם קרע אנכי בהיקף הקרן האחורית של המניסקוס המדיאלי. המניסקוס הלטרלי מודגם תקין. המנגנון המיישר מודגם תקין. סחוס הפיקה שמור. הודגם נוזל תוך פירקי בכמות פיזיולוגית , ללא עדות ליצירת ציסטה פופליטיאלית . לסיכום : שבר תלישה באזור אחיזת רצועת ה ACL אל האמיננס הטיביאלי וקרע פריפרי במניסקוס המידיאלי כמתואר. ומבדיקה גופנית ברך ימין ללא תפליט - טווח תנועה 0-140 לחמן 2A מגירה קדמי חיובי + עם קצה קשיח mri מדגים רפיון של הרצועה הצולבת הקדמית , שבר תלישה של האמיננס שם שבב בגודל 26X9ממ ,(ולפי פענוח גם קרע מניסקוס מדיאלי בקרן האחורית , פריפרי). לסיכום מתלונן על כאב בברך וחוסר יכולת לעסוק בפעילות גופנית , יש חסר יציבות של הברך אך נראה עיקר הבעיה היא הכאבים.

הפורום משמש למענה של בעיות קליניות , לא תנתן חוו״ד דעת משפטית , הערכת נכות או כדומה בפורום

מנהל פורום פגיעות ומחלות של ברך וירך