שינה של תינוק בין חצי שנה ..אבל מלידה זה ככה

דיון מתוך פורום  ייעוץ שינה לתינוקות

25/07/2018 | 06:49 | מאת: ל.א

שלום בני בין חצי שנה, והוא זז הרבה בלילה :/ דבר שכמובן מעיר אותי יכול להיות כל שעה עד שלוש שעות אבל לא עושה לילה שלם כמעט אף פעם. ככה קצת עלינו: הוא טיפוס רגוע,מלידה משתדלת שיהיה לנו סדר יום, תמיד השתדלתי להרדים אותו עצמאי כלומר לא בידיים .... מדברת אליו לפני השינה ובערב לו שעכשיו לילה ושבלילה כולם ישנים ו לפעמים הוא מסתכל ומחייך או רוצה לדבר גם ולפעמים פשוט נרדם.שמה לו מוזיקה מרגיעה עם רעש של גלים אבל לא נראה לי שאכפת לו.כבר מ3 חודשים לא אוכל בקבוק של 3 בבוקר.(הנרתיק חלקית עד גיל 3 חודשים).הוא כן צריך את המוצץ וחיתול כלשהו ליד פניו שהוא שם לבד.ובדרך כלל אחרי שאני מניחה אותו במיטה אני מסבירה לו שאין לו מה לדאוג אני הולכת לסלון ..אני לא רחוקה ...אם יצטרך משהו ..כרגע הוא יכול להירדם בשלווה בלי דאגה.בקבוק האחרון הוא בין 2030 ל2100 (לאחרונה אפילו טיפה יותר מאוחר בגלל שישן קצת יותר בין 16 ל18 ואז זה דוחה את הדעת אכילה.וחפעמים הבקבוק האחרון ב1900. והראשטן בדרך כלל בין 7 ל8 בבוקר. המקלחת בערב לפני האכילה. אנחנו מטיילים השפיות חם בחוץ בין 17 ל1930 אני בחוץ איתו.משדלת לשחק איתו כשחוזרים הביתה לפני מקלחת...עם תרגילי התפתחות....כדי לעיין אותו עוד קצת אבל הבנתי שלא צריך להעיף תינוק זה לא מה שיגרום לו לישון יותר טוב בלילות.תנומות היום משתנות עם גיל שמתי לב. אבל בגדול ישן שנץ 3 פעמים ביום אבל ה2 הראשון קצרות :בין חצי שעה לשעה הרוב וחאחרונה רק האחרונה בין 16 ל18 היא בין שעה לשעתיים. ואז יוצאים לטיול. אני מנסה לעשות הרגלים וכו'....אבל משהו מפריע לו בחילות...הוא זז הרבה...או שאני מחזירה אותו בתחילת המיטה כי הוא נמצא פתאום ברצינות,או מחזירה לו את המוצץ וחוזר עצמאי לישון, או שמנסה להתהפך אבל הוא תקוע כי הוא צמוד מידי חשפנות המיטה ( לא שמה לו מגן ראש ,אין כלום במיטה איתו חוץ מהחיתול שהוא צריך ) ...מה אני לא עושה בסדר? אני כל כך רוצה לישון ושגם הוא ישן...אני מנסה להימנע מ"טעויות" נפוצות כמו ניענוע ,ידיים בהירדמות, טיול באוטו, אבל מרגישה שגם זה לא בהכרח עוזר.שחסר משהו. בגדול אוכל בין 4 ל5 ארוחות ביום ואנחנו כבר חודש בשלב הטעימות. אני איתו מהבוקר עד הערב צוחקים ,שרה לו,משחקים כמה שאפשר אבל גם זה קשה ,תרגילים. אין לו בכי של ממש ,יותר מקטר בלילות כי זה מפריע לו..משהו מפריע לו ..אז מחפש את עצמו.בתנוחות וכו'...לא יודעת כבר מה לעשות או מה אני מפספסת?

את עושה הכל בסדר. ואת יכולה להיות גאה בעצמך על כך. שנות היום בד"כ קצרות עם שינה אחת ארוכה יותר לרוב אמורה להיות האמצעית של הצהריים ולא של אחר הצהריים. לגבי שנות היום אולי את פשוט מפספסת במעט את חלון השינה ואז מתפספסת לו השינה קצת. למרות שהחל מחצי שעה של שינה ומעלה זה בסדר. סדר היום והארוחות בסדר. לגבי הלילה את מספרת שלא בוכה אלא סתם זז. לדעתך זה בחוסר נוחות אבל אין חובה לכך. הרבה פעמים החל מגיל 4 חודשים תינוקות מתעוררים בלילה מקשקשים עם עצמם אפילו שעה שלמה וחוזרים לישון לבד. אין צורך בשום התערבות מצד ההורים לרוב ההתערבות עצמה מפריעה לתהליך. המלצתי אם לא בוכה שזה אומר שזקוק למשהו ממך אל תגשי אליו. אם מתחיל לבכות אז אפשר לגשת ולעזור לו עם מוצץ או החיתול וכו׳ גיל חצי שנה קצת גדול אבל אם לדעתך הנעת הידיים זה מה שגורם לו להתעוררויות אפשר לנסות עיטוף. מאוד מרגיע ועוזר לישון טוב יותר.

25/07/2018 | 13:16 | מאת: ל.א

זה מרגיע לדעת שאני עושה בסדר...זה הראשון שלי.לגבי הלילה זה אמנם לא בכי אבל נשמע לי כמו סוג של "קיטור" כמו משהו שלא טוב לו. ואני ישר קופצת להחזיר אותו לאמצע המיטה כי הוא עובר מקצה אחד לשני כמעט :) ומחזירה לו מוצץ...אגב הוא עם עניין עצומות לרוב ואז מסתדר אבל הלילה למשל כל שעה קראה בכל קיטור שוב כרגיל ומ5 בבוקר כל רבע שעה היה את זה ...קמתי וסידרתי אותו ..זה פשוט היה קשה. מגיל לידה הוא מתעורר הרבה בלילה .פעמיים שלוש אולי ישן לילה שלם.מתסכל כי אני לא מבינה אותו. כשכואב לו החניכיים (הוא בוכה ממש מראה ואז אני מבינה שזה שיניים...למרות שעדיין לא יצאו לו...אבל זה נדיר...) גזים לא סובל מזה בדרך כלל...לפעמים קיבה קשה אבל גם נדיר....אז אני אומרת למה הוא לא נינוח...ובאמת חשוב לי לציין שבהריון שלי הייתי מאוד רגועה ,שלווה,חיובית,היה לי טוב! אני לא יודעת מה הוא אומר לי:/ את אומרת שתחנוקות מקשקשים לעצמם מתוך שינה...אבל זה לא נשמע לי כמו קולות של דיבור או רעש של חלומות אלא ממש כי לא נוח לו בתנוחה שנמצא כרגע...לא יודעת נראה לי..מבולבלת קצת לגבי זה . שוב תודה רבה על עזרה וגם על מהירות התשובה

בגיל חצי שנה כבר יודע להתהפך לבד כך שאם הוא בתנוחה לא נוחה יכול להתהפך לבד. יכול להיות שלך נשמע כמו קולות קיטור אך אל תשכחי שכל יום לומד המון דברים חדשים כולל שפה ומילים וכל הדברים האלה עוברים עיבוד במהלך השינה. בהצלחה

25/07/2018 | 13:28 | מאת: ל.א

זה נשמע לי כמו תחילה של בכי אבל בלי דמעות צעקות וכאלה.... ומתי כן לגשת אליו ?

כן. עד שאת שומעת בכי אמיתי וגם אז בכי למשך דקה.

מנהל פורום ייעוץ שינה לתינוקות