חוסר החלטיות

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

15/05/2001 | 16:18 | מאת: יעל

שלום רב, מזה כשנתיים בערך אני נמצאת במערכת יחסים שאופיינה בעליות וירידות שבאו בד"כ מבן זוגי. שנינו בשנות השלושים, כאשר בן זוגי עבר משברים מבינה מקצועית ונכון לעכשיו אינו עובד.העליות והירידות נבעו בכל פעם שהוא עבר משבר מבחינה מקצועית ( הוא נכשל במבחנים של לשכת עורכי הדין ).הצלחנו לייצב את יחסינו למרות הכשלון האחרון במבחן החלטנו להמשיך הלאה ולשכור דירה יחדיו.לפני יומיים שאלתי אותו מתי לדעתו ברצונו למסד את הקשר ותשובתו היתה " אני לא יודע, אל תלחיצי אותי וכו' " אני חייבת לציין שנושא זה עלה מס' פעמים וכל פעם תשובתו היתה זהה.אני חסרת אונים ואינני יודעת כיצד לפעול מצד אחד אני אוהבת אותו ומאמינה בקשר ומצד שני הוא מושך בחוטים ועדיין אינו יודע מתי ברצונו למסד את הקשר. האם עליי להציב אולטימטום ולשאת בתוצאות? אודה לכם על עזרתכם ועל עצתכם יעל

15/05/2001 | 17:23 | מאת: גל

לדעתי לא תני לא קודם זמן לבסס את עצמו מקצועית. אולי כדי שתציבי לעצמך זמן עד מתי את מוכנה לחכות ואם זה לא יבוא אז תעשי שריר

15/05/2001 | 19:10 | מאת: בילי

היי יעל אף אחד לא יכול להגיד לך מה לעשות. את צריכה לחשוב לבד מה הכי חשוב לך , ולמה את נשארת עם הבחור. אין מה לעשות- בחורים נלחצים מהמילה חתונה. השאלה היא אם את מוכנה לחכות. והשאלה היותר חשובה היא אם את מאוד סובלת מכל המצב. אם התשובה היא חיובית הדבר היחיד שאני יכולה להגיד לך הוא שאף אחד לא צריך לסבול בגלל מעשה או אי מעשה של מישהו אחר. מה שלא תחליטי אני מקוה בשבילך שזה יצא לטובה. בהצלחה.

15/05/2001 | 22:04 | מאת: רנה

ליעל שלום ! אני מאד מבינה אותך ואת רצונך למסד את הקשר . הגיל ,והזמן וכמובן האהבה ,עושים את שלהם. בקשר לחברך ,הוא נימצא במשבר ,בלחצים אישים פנימיים,ובטוח שראשו לא פנוי לעשות את ההחלטה החשובה בחייו כרגע . לכן חביבה , א) אין לך ברירה אלא להיעזר בקצת סבלנות . ב) בנים שונים מבנות ,בכל המובנים ,הם חושבים אחרת מבינים אחרת ומתפקדים אחרת . ומתפקידך להבין . ולסיום יעל יקרה אני בטוחה שהרגע המתאים יגיע ושניכם תרגישו אותו . בהצלחה רנה .

16/05/2001 | 06:59 | מאת: ד"ר יוסי אברהם

שלום רב, אינני יודע הרבה עליכם, אבל עליו משהו: יש לו כבר "אולטימטום" אחד (או משהו דומה לכך) בדמות הבחינות שלא הצליחו, ומעמידות אותו בפני "או - או" מסוג מסויים. הצעתי, למרות העדר הרבה מידע עליכם: נסי להיות תומכת ומחזקת של החלק השברירי בצמד (הוא), ורק אז להתקדם לחיזוק/מיסוד הזוגיות. כל טוב ד"ר יוסי אברהם

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית