מהפנט

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

15/05/2001 | 01:59 | מאת: רנה

למנהל הפורום דרור גרין שלום רב! האם עזרתו של מהפנט תבוא לידי ביטוי בהגעה למצב הטראומטי בעבר , והישתחררות ממנו , איך משפיע הטיפול על נפש חולה או בריא . אני מתענינת בתחום, לבני שעבר הכל וכלום לא עוזר .וכן מעונינת בשיטה ,כי היא נקודתית ומהירה לא ..? אשמח לתשובה . אתר מושך ומענין _המשיך פורה . ח,ברה -,אחד אחד. .

15/05/2001 | 02:07 | מאת: איש הגשם

ממש כמו אורז פרסי אחד אחד

15/05/2001 | 02:16 | מאת: רנה

הי לך איש הגשם ! מה בן מהפנט לאורז ?..... המהפנט יביא את האורז למצב של.....קוסקוס .... אה?

15/05/2001 | 12:44 | מאת: ד"ר אורן קפלן

רנה שלום היפנוזה יכולה להשתלב בטיפולים רבים אולם אין מדובר בתרופת קסם שעוזרת לכל מצב. אם לבנך הסטוריה מורכבת מבחינה נפשית ההיפנוזה אינה בהכרח הטיפול המתאים ביותר. ישנם בציבור מיתוסים רבים לגבי היפנוזה, חלקם נכונים, וחלקם שגויים לחלוטין. בטיפול בפוסט טראומה ניתן להיעזר גם בהיפנוזה, כמו גם בשיטות נוספות, כגון EMDR עם זאת, כל טיפול כזה חייב להשתלב לתוך הבנה עמוקה של המטופל, ההסטוריה שלו, כוחותיו הנפשיים וכדומה. מאחר ובתיאורך אין פירוט על מהות הטראומה, אופי הטיפולים שעבר, ומצבו כיום, אינני יכול לייעץ לך בצורה יותר ספציפית, אולי גם זה אינו המקום המתאים לכך. אני מציע לך לפנות לייעוץ פסיכולוגי ולבדוק את הדברים בצורה רצינית עם איש מקצוע. בהצלחה ד"ר אורן קפלן

15/05/2001 | 22:08 | מאת: רנה

לד"ר אורן קפלן ! תודה רבה .

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית