התיעצות בנושא איך לספר למשפחה על מחלה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

09/05/2001 | 22:04 | מאת: משה

לי מחלה שבסופה תביא לשיתוק אני לא יודע אם לספר למשפחה או להמתין שזה יקרה אני פשוט לא יודע איך להתנהג מחפש עצה תודה משה

09/05/2001 | 23:26 | מאת: adi

משה, אני יודעת שזה קשה להגיד אבל אני חושבת שעדיף לספר למשפחה כמה שיותר מוקדם. כמובן, זה תלוי במשפחה שלך, בך, ובמערכת היחסים ביניכם. לדעתי, אם תספר לנו עליך ועל המשפחה אפשר לענות לך יותר בפירוט. עדי

10/05/2001 | 00:13 | מאת: אביב

שלום משה, אתה נמצא במצב קשה, גם בגלל שאתה עצמך חולה, וגם בגלל שאתה לא יודע איך ומתי לספר למשפחה על המחלה. לצערי נתקלתי בשני המצבים, בפעם הראשונה שתקפה את אבי מחלה, הודיעו לנו מראש והכינו אותנו לסימפטומים, לקשיים, לניתוח הצפוי, ולבעיות, מראש, ברגע שידעו. בפעם השניה שמרו את הדברים בסוד עד שהמצב התדרדר כל כך שכבר ראו לבד, ולא היה צריך לספר. קצת קשה להגיד מה היה עדיף ? מה היה קל יותר ? אין פה קל, שתי הדרכים קשות ולא פשוטות. ובכל זאת, אני מהנסיון שלי בעד הדרך הראשונה, של לספר עכשיו, לפני שרואים, ואני אסביר למה. יכול להיות שהמצב יתדרדר בהדרגה, ויופיעו סימנים ראשונים לאט לאט, שרק אחר כך יחמירו, וכשהמשפחה לא יודעת, היא גם לא מבינה מה זה אומר, דבר שיכול לגרום ללחצים, ולחרדות, ולפחדים. כשיודעים מבינים לפחות למה זה קורה. אבל מלבד המשפחה, תחשוב על עצמך, לא היית רוצה שידעו ? שתוכל לקבל את תמיכתם גם במצב הקשה הזה שבו אתה ממתין להחרפת המצב ? וגם הם - בטוחני שהם היו רוצים לדעת, לעודד, לתמוך, ולעזור, אני הייתי רוצה. תרגיש טוב, אביב.

10/05/2001 | 07:23 | מאת: רחל

משה שלום. צר לי לשמוע. האם אתה מוכן לספר מעט יותר- עלייך, בן כמה אתה, על בני המשפחה. באיזו מחלה מדובר? מי עשה את האבחון ואיך נודע לך תוצאותיו? בשלב זה אתה זקוק למירב התמיכה. אתה עומד בפני מצב חדש, מאיים, וחשוב שלא תהיה בו לבד. ידע על המחלה וההתמודדות איתה עשוי קצת לפזר את מסך האי-ודאות שמוסיף לחרדה, אך כדאי שגם בתהליך איסוף הידע ילווה אותך אדם קרוב. אשמח מאד אם תמשיך ותשתף אותנו במה שקורה לך. להתראות.

12/05/2001 | 07:46 | מאת: משה

תודה על העידוד ועל הרצון לעזור האם לך יש ידע מקצועי בנושא? אם כן אפשר ליצור קשר פרטי יותר תודה משהרחל כתב/ה: > > משה שלום. > צר לי לשמוע. > האם אתה מוכן לספר מעט יותר- עלייך, בן כמה אתה, על בני המשפחה. > באיזו מחלה מדובר? מי עשה את האבחון ואיך נודע לך תוצאותיו? > בשלב זה אתה זקוק למירב התמיכה. אתה עומד בפני מצב חדש, מאיים, > וחשוב שלא תהיה בו לבד. > ידע על המחלה וההתמודדות איתה עשוי קצת לפזר את מסך האי-ודאות > שמוסיף לחרדה, אך כדאי שגם בתהליך איסוף הידע ילווה אותך אדם קרוב. > אשמח מאד אם תמשיך ותשתף אותנו במה שקורה לך. > להתראות.

12/05/2001 | 11:31 | מאת: ד"ר יוסי אברהם

שלום רב, קראתי את שאלתך/בקשתך, ואת מה שכתבו לך. אכן, זו אחת הדוגמאות כיצד בני אדם ממשיכים להיות בני אדם, ואפילו יפים ומועילים זה לזה יותר מתמיד, למרות הטכנולוגיות שכאילו אמורות לנכר אותנו זה מזה. ובאשר להמשך הסיוע שביקשת, אני מצטרף לאמירה שהופנתה אליך: תן יותר מידע על הנסיבות של ההתרחשות האישית-משפחתית הזו, כדי שתוכל לקבל משהו מועיל. תוכל לפנות למייל האישי שלי, אם תראה זאת כנוח יותר. כל טוב, ד"ר יוסי אברהם

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית