שאלה לפסיכולוג/פסיכיאטר

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

08/05/2001 | 11:17 | מאת: הילי

אני בת 23. בשנתיים האחרונות יש לי התקפי חרדה ובכי שמלווים בלחץ בחזה, הרגשה פיסית רעה. תשישות ודיכאון, רצון להשאר בבית ואי יכולת לתקשר עם אנשים (למרות אני מאוד חברותית). הייתי אצל רופא משפחה והוא נתן לי כדורים זמניים לשבועיים. (שלא כל כך עוזרים).(modal) רציתי לדעת אם במקרה כזה אני צריכה להתחיל טיפול אצל פסיכולוג או אצל פסיכיאטר? מה ההבדל בשיטת הטיפול חוץ מזה שפסיכיאטר יכול לרשום כדורים? אני מודעת למצב הנפשי שלי ואני יודעת שכדורים יכולים לעזור לי אבל אני לא יודעת באיזה טיפול להתחיל. ועוד שאלה, האם רפואה אלטרנטיבית יכולה לעזור בנוסף ? (שיאצו, דיקור) תודה. הילי.

08/05/2001 | 16:18 | מאת: ד"ר דרור גרין

הילי יקרה, את מספרת על סבל שנמשך כבר שנתיים. במקרה כזה רופא משפחה אינו הכתובת המתאימה, והכדורים עשויים רק להקל על הסימפטומים, אך לא לבטל את מקור הבעיה. ההבדל בין טיפול פסיכולוגי לטיפול פסיכיאטרי הוא תהומי. הפסיכולוג או הפסיכותרפיסט מסייעים למטופל להתמודד עם מצבו הנפשי באמצעות שיחות, בשעה שהפסיכיאטר מטפל באמצעות תרופות במחלות נפש שמקורן אורגני. לעתים, תרופות יכולות להקל גם במקרה של בעיות קלות יותר, אך כאשר מקור הבעיות אינו אורגני, כמו ברוב הבעיות הנפשיות הפוקדות את כולנו מדי יום, הן אינן מבטלות את מקור הבעיה. אני מציע שתפני לפסיכולוג לשיחת ייעוץ, כדי לנסות ולהגדיר את מקור הבעיות מהן את סובלת. אם הפסיכולוג יחשוש שמדובר בבעיות הדורשות טיפול תרופתי, הוא עצמו יפנה אותך לטיפול פסיכיאטרי. בברכה, דרור גרין

08/05/2001 | 16:50 | מאת: יהודה

אני ממש לא מבין מה לרופא משפחה ולכדורים אלו הם ישר דוחפים כדוריפ בלי לדעת על מה ולמה ומה הם עלולים לגרום לאנשים הם פשוט הורגים עם רשיון

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית