התמכרות לאינטרנט

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

08/01/2014 | 16:22 | מאת: ארנון

היי, אני סטודנט מגיל צעיר קיימים בי סממנים של התמכרות למחשב ולאינטרנט. בכל תקופה ההתמכרות הזאת מחליפה צורות ומתבטאית באופן שונה. כיום מדובר בעיקר על התמכרות לפייסבוק/אתרי הכרויות והתכתבויות עם בנות. זה מתבטא באובססיביות - אם כתבתי משהו או שלחתי למישהו הודעה אני מתקשה לחתוך עד שהוא מגיב לי. רצון להכנס לפייסבוק עבור משהו קטן יכול להמשך זמן רב בלי להרגיש. אין לי פלאפון חכם, וכשאני לא נמצא זמן מסויים ליד מחשב אני חש סממני קריז מסויימים....כאילו סם חסר לי בדם. כשאני מגיע הביתה אני מייד רץ למחשב. כשאני קם בבוקר אני מייד פותח את המחשב. מתקשה לחתוך גלישה באינטרנט והתכתבויות גם במחיר של הפסד לימודים, שינה מאוחרת וכו'. הבעיה העיקרית היא שזה פוגע לי בלימודים בצורה מאד משמעותית. אני על סף תקופת בחינות...חלק בלתי נפרד מהלימודים קשור למחשב (ולפעמים אפילו לפייסבוק עצמו - קבוצת לימודים/התייעצויות) וזה מסיט לי את הריכוז למקום אחר. מהי הגישה הטיפולית הנכונה להתמודדות עם דבר כזה? ואני לא מחפש תשובה של "לך לטיפול בלה בלה בלה"... אין לי כוונה כרגע ללכת לטיפול, אני מעוניין לדעת בכמה מילים מה העקרונות העומדים מאחורי גמילה כזאת (כמו שבכל בעיה יש בספרים עקרונות טיפוליים כלשהם...יש עקרונות טיפול בפוביות, בהתמכרויות לאלכוהול וכו' - מה כאן? חייב להעיף את המחשב לגמרי? לשנות דפוס חשיבה? משהו אחר? בתודה מראש

שלום ארנון, המשפט הזה "ואני לא מחפש תשובה של "לך לטיפול בלה בלה בלה"... " די סגר אופציות. הגישה הטיפולית היא להתייחס לזה כמו להתמכרות. אם אתה יכול להיגמל בכוחות עצמך - עשה זאת. אם אתה יודע איך לשנות את דפוסי החשיבה של - מצויין. גם עוזר. לרוב - עצות באינטרנט (!) לא ממש תורמות בכגון אלו. פשוט תסגור ואל תמשיך לקרוא. אודי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית