הומאים ולסביות

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

05/05/2001 | 16:50 | מאת: דניאל

ברצוני לדעת איך הפסיכולוגיה מתייחסת להומאים ולסביות, בעבר ובהווה. בתודה מראש דניאל

05/05/2001 | 17:13 | מאת: דניאל

השם תפוס תשתדל לשאול בשם אחר. תודה. דניאל.

06/05/2001 | 00:11 | מאת: ד"ר דרור גרין

דניאל יקר, ראשית, כדאי שתוסיף לשמך כינוי, כדי שנוכל להבחין בינך לבין דניאל, שהוא משתתף קבוע בפורום שלנו. שנית, הפסיכולוגיה איננה מתייחסת לשום דבר. אין דבר כזה, כללי, המכונה פסיכולוגיה. לאנשים העוסקים בטיפול נפשי יש תפישות שונות וגישות שונות, והם אינם מייצגים עמדה מוסרית או תרבותית. עם זאת, השאלה איננה חסרת משמעות, משום שעד לפני כמה שנים ההומוסקסואליות נחשבה בארצות-הברית לבעייה נפשית, ואובחנה ככזאת בספר ה-DSM, שבו מתוארות כל האבחנות הנפשיות. לפני מספר שנים, בעקבות לחצים חברתיים, שונתה ההבחנה וההומוסקסואליות שוב אינה מאובחנת כבעייה נפשית. מכאן אתה יכול להבין שלפוליטיקה ותרבות יש השפעה רבה גם על עבודתם של פסיכולוגים ומטפלים, ושצריך להיזהר בתוויות. במהלך ההיסטוריה נהוג היה לאשפז את יוצאי הדופן, ולהוציא אותם מן הכלל, במסווה של בעייה נפשית. אם תרצה, תוכל לקרוא על כך בספרו של מישל פוקו: תולדות השיגעון בעידן התבונה. בברכה, דרור גרין

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית