סכיזופרניה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

05/05/2001 | 15:22 | מאת: אלדין

שלום רב, השאלה מופנית לרופאים. האם מחלת סכיזופרניה יכולה להופיע בגיל 22 אצל בן-אדם שהיה נורמלי לחלוטין? מה יכול לגרום למחלה הזאת? מה הם הסימפטומים לזיהוי המחלה? האם חולה במחלה הזאת חולה תמיד או שזה בא בהתקפים? האם המחלה ניתנת לריפוי? האם בן-אדם חולה יכול להמשיך בחייו הנורמליים? מה קורה בראשו של בן-אדם חולה סכיזופרניה - איזה שינויים מתרחשים שם? האם המחלה יכולה להיגרם כתוצאה של מחלת כלי דם במוח? האם המחלה יכולה להיגרם כתוצאה מפגיעה מקרינה רדיאואקטיבית? אני אשמח אם תספקו לי כמה שיותר אינפורמציה בנושא או שתפנו אותי לספר מסויים או אתר אינטרנט. אני מאוד זקוק לזה, כי כל המשפחה כבר על סף יאוש. בכבוד רד אלדין - שם בדוי

05/05/2001 | 15:32 | מאת: ד"ר דרור גרין

שלום אלדין, שאלת שאלות רבות, ואני חושש שלא ניתן לענות עליהן כאן באופן מקיף ושלם, מאחר שהתשובות אליהן אינן פשוטות וחד משמעיות. עם זאת, אכן הסכיזופרניה מופיעה בדרך-כלל בגיל מאוחר, בשנות העשרים או השלושים. הנה מספר קישורים ברשת בתחום זה: http://www.beyachad.co.il/ http://www.schizophrenia.com/ כדי להפיג את חששות המשפחה ולקבל מידע מדויק, אני מציע שתפנו לפסיכיאטר שיוכל להבין את מצבכם ולייעץ לכם. בברכה, דרור גרין

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית