ממחשבה למעשה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

23/09/2012 | 11:55 | מאת: אנטון

שלום אני סטודנט לתאורה ראשון בפסיכולוגיה. שאלה: למה יש סתירה בין מחשבה למעשה,כלומר למה אני יכול לחשוב על פתרון או תשובה אבל תוך רגע לסתור את עצמי באותה שנייה. לדוגמה: אדם מעשן או שותה חושב לא פעם אחת שהוא צריך להפסיק ו כמה זה לא טוב בשבילו אבל ממש אחרי זה לחזור ולהמשיך עם זה. אני יכול להבין שאנשים מכורים ל סיגריות ואלכוהול זה קצת שונה אבל מה עם מחשבות כמו אני צריך ללמוד או אפילו כאשר אני מגיע לתובנה של מה אני צריך לעשות כדי לשפר את עצמי בצורה כזאת או אחרת אני מתעלם מהמחשב וממשיך לחיות את איך שאני. מתי ו איך מחשבה הופחת למעשה אני מבין שזאת שאלה מאוד כללית אבל אנישמח לקבל תשובה שיכולה לעזור לי להבין את זה יותר

שלום, יש הרבה סיבות. אחת מהן למשל, היא שיש מאבק בין "רשויות" נפשיות שונות. פרויד למשל דיבר על מאבק בין הדחף (האיד) והסופר-אגו. אפשרות נוספת היא להתבונן על המוח בצורה היררכית: יש לנו יכולת לעכב (לעשות אינהיביציה) לדחפים שונים ולהיפך: להוציא לפועל מחשבות מסויימות. זה נושא מורכב, ואם תהיה מעוניין להרחיב - אוכל להפנות אותך לספרם של סולמס וטרנבול "המוח ועולם הנפש". אודי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית