מחשבות אוטומטיות שליליות
דיון מתוך פורום פסיכולוגיה קלינית
הן עולות לי לראש בעיקר כשאני לבד ולא עושה שום פעילות משמעותית. התכנים שלהן הם תכנים דיכאוניים, חרדתיים ולפעמים גם קצת אובדניים (מחשבות על מוות, אבל לא על פגיעה עצמית). חוץ מלגשת לטיפול (אני מטופלת) מה עוד אפשר לעשות?
זה מאוד פשוט: להפםיק את המחשבות האוטומטיות השליליות ולהחליפן במחשבות רציונליות באופיין. תנסי לעבוד על זה בטיפול. יש דרכים לזהות, לעצור ולהחליף מחשבות כאלו. אודי
אולי לא הבהרתי את עצמי נכון, אבל השאלה האמיתית היא איך מפסיקים את המחשבות האלו. אני מרגישה שכשאני שקועה בלופ של המחשבות מאוד קשה לי להחליף ערוץ למחשבות רציונליות יותר (יש לי כבר רשימה של מחשבות רציונליות). בינתיים מה שעשיתי אתמול זה לקחת כדור ואבן שהרגיע את המחשבות הללו (לפחות משלוש שעות, אבל גם זה משהו...). הפסיכולוגית שלי אומרת שיכול להיות שהמחשבות האלה עולות כרגע (כי הרבה זמן הן לא היו) משום שיכול להיות שאני לא מאוזנת תרופתית. אם כך, זה מצב זמני, ועדיין הוא ממש מציק לי ומתסכל אותי.