דיכאון ממושך

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

26/04/2001 | 23:46 | מאת: רונית

בני סובל מדכאונות חרדות לחצים הוא מסביר לי את זה כל הזמן ואני לא יודעת איך לשפר את מצבו למי לפנות ומה לעשות אני זקוקה לייעוץ בני כרגע בצבא והמסגרת הזאת עוד יותר מקשה עליו אשמח לקבל תשובה עניינית או סיוע.

27/04/2001 | 02:52 | מאת: jacki

היי, אולי כדאי שתפני את השאלה לטלי פרידמן או לדרור גרין ואולי הם יוכלו לסייע לך. ביי

27/04/2001 | 10:46 | מאת: רקפת

לדעתי אין לקחת סיכונים במצב הזה ואין שום טעם שהוא יסבול. אתם צריכים לפנות דחוף לייעוץ ואולי אפילו לפסיכיאטר.

27/04/2001 | 12:23 | מאת: ד"ר אורן קפלן

רונית שלום בעיקרון חייל המצוי בשירות צבאי יכול לגשת לטיפול רק במסגרת צה"ל. הדבר כרוך בפניה לקב"ן ומרתיע לא פעם חיילים בשל חשש שיפגע מעמדם והפרופיל הצבאי. עם זאת, במידה ומדובר באמת בדיכאון, או במערכת לחצים משמעותית, רתיעה זו אינה צריכה להוות שיקול. במיוחד במסגרת הצבאית חשוב להתייחס ללחצים ולטפל בהם ולא להשאיר את המצב ללא טיפול. במידה ובנך אינו יודע כיצד לפנות תוכלי לפנות בעצמך לטלפון של פניות הציבור של צה"ל ולבקש הכוונה. למשל, קצינת פניות הציבור של אכ"א טלפון 03-5699000 וישנם מוקדים נוספים. בברכה ד"ר אורן קפלן

27/04/2001 | 18:17 | מאת: הרו

אני גם חיילת ולכן אני חושבת שיש לי מה להגיד.. אני גם הרבה פעמים תופסת את עצמי במצבי דיכאון , עקב הצבע! עם הוא בקרבי אז זה עוד יותר ברור למה באים הדיכאונות האלה!! בצבע החיילים נימצאים כול הזמן בלחצים!!! וליפנות לגוף צבעי בבעיה זו זה ממש בעיה !!!

27/04/2001 | 13:55 | מאת: שחר

קב"ן זה לא כל כך נורא. מומלץ בפעם הראשונה שמישהו יתלווה אליו (מפקד או הורה), לאחר מכן מתבצע אבחון האם יטופל ע"י פסיכיאטר או פסיכולוג, ויש פגישות פעם בשבוע כאשר באים ישירות לחדר של המטפל. אם בנך חושש מההשפעות על הצבא אני ממליץ לומר בפירוש כבר בפגישה הראשונה שהוא מעוניין בטיפול ולא בשחרור מהצבא. בהצלחה !

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית