יעוץ קליני

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

26/04/2001 | 19:44 | מאת: אהובה

לבעלי בחצי השנה האחרונות ישנם בעיות גסטרולוגיות(כך לפחות חשבנו) עד שעשינו את כל הבדיקות כמו גסטרוקופיה , קולונוסקופיה, בדיקת אקו לב, בדיקת מאמץ כל הבדיקות הראו כי אין לבעלי שום דבר אולם עדין נשארה בעיית החולשה השרירים הכואבים. לאחר שעשינו את כל הבדיקות הרופא הפרטי אמר כי הוא ממליץ לנו על טיפול קליני מה שאני יכולה לספר כי לבעלי היו בעיות בעבודה והוא לא סיפר לאף אחד אולם כרגע הוא עובד בעבודה מסודרת ואין חשש לפיטורין. מהו טיפול קליני והאם יתכן כי כל מה שקרה לבעלי בחצי השנה שזה בחילות, ריפיון שרירים, חולשה נובעים בהבעיות בעבודה , עברנו תקופות הרבה יותר קשות ואף פעם לא קרה לבעלי דבר, אציין כי בעלי מעולם לא ביקר בקופת חולים עד לפני כחצי שנה . מה לעשות???

26/04/2001 | 19:56 | מאת: טלי וינברגר

אהובה שלום רב, בעיות היום יום, בעיות בעבודה ועוד, אלו הן בעיות שרובנו מעדיפים להתמודד איתן "איכשהו" ולעבור הלאה. אולם לכל אחד מאיתנו יש סף מסוים, שלאחר שהבעיות עוברות את הסף הזה, זה מתחיל להשפיע על תחומים נוספים: בעיות פיזיות, בעיות נפשיות ועוד. ייתכן וכל מה שהתרחש בעבודתו של בעלך השפיע עליו, ומצא ביטוי בתופעות פיזיולוגיות, אשר מקורן עשוי להיות הלחץ הנפשי. לכן הרופא, כנראה, שלח אתכם לייעוץ קליני, דהיינו ליעוץ אצל פסיכותרפיסט. ייתכן ששיחות אצל פסיכותרפיסט יסייעו לבעלך לעבד את התהליכים והמאורעות המלחיצים בדרך טובה יותר, וזה יפחית את הביטוי הפיזי, ואת התופעות הפיזיות מהן הוא סובל. בכל מקרה, עליכם לבדוק באופן כולל ומעמיק את כל ההיבט הגופני. פעמים רבות כשרופאים לא מוצאים בעיה פיזית, הם ממהרים לשלוח לטיפול פסיכותרפויטי. לעיתים דרוש זמן ממושך ובדיקות מקיפות כדי להגיע לבעיה מסויימת, אולי שכיחה פחות. לכן, לדעתי אל לכם לנטוש את הבירור הרפואי, ובמקביל להגיע גם לטיפול פסיכותרפויטי. זה אף פעם לא מזיק. ודבר אחרון, החולשה שעליה את מדברת, בצירוף תופעות נוספות עשויות להיות חלק מתסמונת העייפות הכרונית. חשבתם על האפשרות הזו? האם מישהו העלה בפניכם את האבחנה הזו? זוהי אבחנה בעייתית מעט, כיון שחלק מהרופאים לא מאמינים בקיומה, אולם שווה לבדוק את הדברים. במידה ותיהיו מעוניינים, אשמח להמליץ לכם על מטפלים באזור מגוריכם. בברכה, טלי פרידמן

27/04/2001 | 19:27 | מאת: אהובה

לטלי שלום רב, שמחתי לקבל את תשובתך אבל אף אחד לא העלה בפנינו את בעיית העיפות הכרונית אני ביוזמתי התחלתי לחשוב על הנושא וקניתי לבעלי פורמולה 2000 VM מחברת סולגאר. אולם אני באמת לא מצליחה להבין את הבעייה שפתאום צצה נשארה לבעלי לעשות עוד בדיקה אחת והיא אקו דופלר לכבד ואין לי מושג במה היא יכולה להשפיע על בעלי בנושא העייפות, לאחר שיחה עם בעלי לא רק נושא העייפות מפריע לו אלה הוא מוסר לי כי השרירים כאילו נחלשים והרגשתו הכללית יכולה לעבור לו תוך שעה לפעים תוך חצי שעה ולפעים יותר מזה. אשמח מאוד אם תייעצי לנו על מטפלים באיזור מגורינו שהוא חיפה(כרמל מערבי) ושוב תודה אהובה

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית