פסיכולוגיה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

08/07/2010 | 16:47 | מאת: sh

לפני כ3 חודשים התחילו לי כאבים ותופעות נוספות בבטן העליונה והתחתונה. בהתחלה חשבתי שזה משהו פיזי, אבל אחרי שהבדיקות יצאו תקינות והכאבים משתנים ונודדים בין חלקי הבטן השונים יחד עם העובדה שהבטן היא "מרכז" הרגשות שלי ועברתי תקופה קשה הגעתי למסקנה שאולי חלק גדול מהעניין הפך לפסיכוסומטי, אם לא כולו. אני בד"כ ילדה שמחה אבל בתקופה האחרונה שקועה בדיכאון לפעמים בלי סיבה. לא יוצאת מהמיטה ולוקח לי המון זמן להתאפס על עצמי אחרי כל "התקף" שנמשך בערך יומיים. זה אומנם התחיל בגלל המצב הפיזי אבל כבר פלש לאזורים אחרים, הבטחון העצמי שלי התערער בעקבות ירידה במשקל וכו'.. שקלתי פניה ליעוץ פסיכולוגי דרך הקופה (מוזל) אבל חבריי הזהירו אותי שזה עלול לקחת שנים ואני לקראת תחילת הלימודים האקדמיים.. שאלותיי הן: 1. האם כל טיפול חייב לקחת חודשים עד שנים? 2. הא ייתכן שבעקבות המצב הפסיכולוגי שלי הכאבים ישארו גם אחרי שהמצב הנפשי יטופל? תודה מראש :)

לקריאה נוספת והעמקה
08/07/2010 | 20:04 | מאת: משהי

טיפול פסיכולוגי הוא מעמסה נפשית . את יכולה להתרשם מהפורום שטיפול פסיכולוגי עשוי ליצור תלות נפשית. טיפול פסיכולוגי אינו בשביל להרגע. אם זו בעיה נקודתית , אם את מסוגלת להרגיע את עצמך מהלחץ הנורמלי של תחילת לימודים אולי כדאי לך להעזר בדרך אחרת. אפשרות אחרת היא להגביל עם הפסיכולוג את הטיפול למספר חודשים. טיפול עם התחלה וסוף.

שלום SH, שאלותייך כלליות מאוד. לא כל טיפול חייב לקחת חודשים ושנים. יש טיפולים של פגישה וחצי. אולם - לא זה צריך להיות השיקול עבורך, אלא מהו הטיפול המתאים ביותר לבעיה שלך. ובאשר לשאלתך השניה - הכל ייתכן. איך אפשר לדעת? פני להתייעץ עם איש או אשת מקצוע, ואל תקשיבי לעצות אחיטופל שציינת. אם את סובלת - פיזית ו/או נפשית - אל תזניחי זאת. תני לעצמך את הטיפול הטו בביותר שאת יכולה. אודי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית