למה לא עונים לשאלה שלי?

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

22/04/2001 | 10:14 | מאת: רותי

מהי דיסתמיה? ובמה זה מתבטא בהפרעת אישיות גבולית ומהם התסמינים ? תודה

22/04/2001 | 14:16 | מאת: שאול

לי באופן אישי לקח חודשים להבין את האבחנה שלי

22/04/2001 | 15:57 | מאת: רותי

:-)

22/04/2001 | 16:19 | מאת: מאיר

http://www.sciam.com/askexpert/medicine/medicine21.html

22/04/2001 | 17:13 | מאת: ד"ר אורן קפלן

רותי שלום דיסתימיה היא סוג של דיכאון הנמשך במשך תקופה ארוכה. הקישור שנתן מאיר להודעתך מצויין ונותן רקע טוב לתופעה. תוכלי לעיין בנושא דיכאון באתר משרד הבריאות אצל http://www.health.gov.il/units/mental/down.htm וכמובן בכל ספר פסיכיאטריה בסיסי. בכל מקרה, דיסתימיה יכולה להיקרא בשפה עממית מצב רוח רע לאורך הרבה זמן. לא מדובר בדיכאון חריף אלא במצב של דיכדוך מתמשך. בגלל משך התופעה יש הרואים בה חלק מהפרעות אישיות שונות. החלק הדיכאוני למשל מהווה חלק מההגדרות של הפרעת אישיות גבולית. בכל מקרה, הקישור הזה איננו חלק פורמלי של הגדרות הפרעת האישיות ואם נקבעת אבחנה ניתן להשתמש באבחנת דיסתימיה וגם באבחנת הפרעת אישיות באופן בלתי תלוי (הם נמצאים על צירי אבחנה שונים בספר האבחנות). כל זאת כתשובה פורמלית לשאלתך. אבל מעבר לכך, השאלה מה את רוצה לדעת. ציינתי לא פעם את הסתייגותי מאבחנות הנוגעות לאישיות. יש בהן אי דיוקים רבים והכללות. כמטפל הייתי מנסה להבין איתך ממה את סובלת (או האדם שעליו את מבררת) ומנסה למצוא פתרונות שמתאימים לך אישית. אבחנות אישיותיות לכשעצמן לא יתנו את הפתרון. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית