היי אודי

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

16/03/2009 | 17:59 | מאת: ליהיא

מבינה שאתה בכנס ומקווה שאתה נהנה וממצה כל רגע לטובה. מבקשת הפעם עצה בעניין הקשור לזה אני "קלה להכעסה" . נורא מהר ניצתת וכועסת במשך שעות על דברים של מה בכך ונורא לא נעים לי אח"כ על ה"אובר ריאקטינג" שלי ועל העכרת היחסים הרבה פעמים לתמיד (גם אם מתנצלת לאחר מכן). האם זה גנטי/בלתי ניתן לשינוי? או שיש לך איזשהו טיפ שיכול להקל עלי (ועל סביבתי...) את החיים?? תודה מראש.

הי ליהיא, טיפים אין לי לצערי. בדרך כלל "הידלקויות" כאלו מאפיינות "מחטפים" של המערכת הלימבית, שעוקפת כל הגיון. יש דרכים להתמודד עם זה. לרוב על ידי טיפול מבוסס מנטליזציה (מילה מסובכת, אך הרעיון הוא הגברת יכולת ההתבוננות על תהליכים נפשיים). רוב הטיפולים הדינמיים עושים שימוש כזה או אחר ברעיונות אלו, אולם יש גישות המיועדות להגברת יכולת הויסות טרם התפרצות זעם. אפשרות נוספת היא לראות בכל זעם תגובה לפגיעה. אם כך הדבר, יש, ואפשר, לעבוד על הפגיעות הזו. התשובה, אם כך, היא שזה ניתן פעמים רבות לשינוי... אודי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית