אני חסר אונים ומבקש את עזרתכם

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

27/03/2001 | 11:37 | מאת: אבי

שלום לכולם לפני מספר שנים עברתי ארוע טראומטי אשר הותיר בי צלקת גדולה במסגרת שירות מילואים. עם פרוץ המהומות האחרונות נכנסתי להתקפי חרדה קשים אשר גרמו לי לשינוי קיצוני באורח חיי. (אני נשוי ואב לילדה קטנה). ניגשתי לרופא המשפחה שלי והוא רשם לי מייד פריזמה אשר אני לוקח על בסיס יומי עד היום . אין ספק שבאמצעות הכדור חל שיפור מסויים אולם עדיין אני סובל מנדודי שינה , אובדן תיאבון דיכאון וחוסר מצב רוח מתמשך ופרצי בכי אותם אני מנסה להסתיר לעיתים תכופות וללא סיבה. מיותר לציין שאשתי וביתי די סובלים ממצב זה ואני לעיתים מכה על חטא על התנהגות חסרת פרופורציה לגבי ביתי בת השנתיים. השבוע קיבלתי זימון נוסף למילואים ומאוו רגע אני מתעורר כל בוקר עם לחצים בחזה , קשה לי להרדם בלילה ואת העבודה אני עוזב כמה שיותר מהר כי הראש לי לא במקום. בנוסף סיגלתי התנהגות כפייתית (ירידה לכביש רק ברגל ימין, שינוי צדדים של מדרכות ועוד דברים די מטורפים שאינני יכול להתנתק מהם צתוך החשש שאם אתמיד בכך מצבי ישתפר) אני יודע שבוודאי תחשבו שאני עובד עליכם אך אני באמת מתחנן לעזרה מכם מאחר ומצבי הוא אמיתי וקשה לי מאוד כמו כן אינני רוצה להרוס את משפחתי שסובלת יום יום . רופא המשפחה הפנה אותי בזמנו לטיפול ברמפאה לבריאות הנפש אך חששתי ללכת וקיוויתי שאוכל להתמודד לבד אך אינני מסוגל. מה אני יכול לעשות אנא יעצו לי תודה

27/03/2001 | 12:05 | מאת: ד"ר אורן קפלן

אבי שלום דבריך נשמעים כנים וקשים ואין כל סיבה שנחשוב שאתה עובד עלינו. אני חושב שעצם המחשבה הזו מראה עד כמה אתה מנסה להתמודד לבד עם הטראומה שעברת ועם המצב שנוצר כעת, וחושב שלא ניתן להבין או לעזור לך. אין כל סיבה שתמשיך לסבול. הטיפול התרופתי יכול לעזור אבל אינו מפסיק את המחשבות והעיסוק, הן בטראומה בעבר, והן בהתעוררות החרדה בהווה. אני מציע לך לפנות כעת לייעוץ פסיכולוגי ולטפל בבעיה. יש מספר דרכים להתמודד עם הבעיה. באופן כללי יש חשיבות להבנה מעמיקה של משמעות הדברים שקרו לך, ההשפעה שלהם עליך ועל המערכת המשפחתית. כל זה שייך לתחום הפסיכולוגיה ה"דינמית". מצד שני יש דרכים פסיכולוגיות ממוקדות לטפל במוקד הטראומה ובהתמודדות הנוכחית, כמו EMDR, שיטות קוגניטיביות-התנהגותיות והיפנוזה. אני מעריך שבעזרת טיפול פסיכולוגי משולב, ובמקביל בעזרת התרופות שאתה לוקח, ניתן לשפר את איכות חייך באופן משמעותי. במידה ותרצה פרטים נוספים פנה אלי לכתובת הדואר האלקטרוני בהקלקה על שמי. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית