טריכוטילומניה-ד"ר פלד או כל מי שמכיר

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

25/03/2001 | 17:13 | מאת: שלי

בהמשך לתשובה שנתקלתי בה בעניין זה, יש לי בעיה דומה. אני בת 23, ומאז גיל 9 תולשת את שערי. הבעיה כמובן מחריפה משנה לשנה. מעולם לא שמעתי על עוד אדם שיש לו את הבעיה הזו, עד שקראתי את המכתב של רוית בפורום זה. אני רוצה לציין ששערי היום מאוד קצר בשל ההרגל המגונה שלי ומאוד דליל. כמו כן אציין כי מעולם לא היו לי בעיות חברתיות, אני בחורה נאה ומושכת ויש לי חבר קבוע. רציתי לקבל יותר פרטים על הפרעת הטריכוטילומניה ולקבל חוו"ד מקצועית האם לדעתכם אני לוקה בה.

26/03/2001 | 06:49 | מאת: ד"ר אבי פלד

חוות דעת מקצועית ניתן רק בבדיקה - לא דרך אינטרנת על הסף - לא נראה שאת סובלת מטריקוטילומניה

26/03/2001 | 23:55 | מאת: ד"ר אורן קפלן

שלי שלום ראשית אני מצרף לינק לאתר מעניין בעברית בנושא. http://www.geocities.com/naamaled/index.htm הבעיה של תלישת שיער אינה כה נדירה כפי שחשבת. הבושה לדבר על זה מונעת בד"כ החשפות לשכיחות התופעה. במידה ואת מוטרדת מתלישת השיער, ובמידה והדבר גורם לדלילות שיער, יש מקום לבדוק את הבעיה ולחשוב על טיפול מתאים. בעיקרון מדובר בתופעה עקשנית למדי. ניתן לשלב מספר מרכיבים בטיפול, הן פסיכולוגיים והן תרופתיים. בהיבט הפסיכולוגי, יש לתופעה בד"כ בסיס רגשי/נפשי מהעבר, וחשוב להבין אותו. עם זאת המיקוד העיקרי הוא בטיפול פסיכולוגי התנהגותי. ניתן גם להשתמש בהיפנוזה. בתחום התרופתי מקובל לתת תרופות כמו פרוזק ודומיו. דרושה מוטיבציה לשינוי ושילוב של מספר מרכיבים טיפוליים. בעזרת כל זאת ניתן להחליש את הסימפטום בצורה משמעותית מאוד. לעיתים לא ניתן להיפתר מהמגע בשיער, אבל אפשר למשל להפוך את התלישה למגע בלבד. הכל כמובן מאוד אישי וצריך להתאים את הטיפול לכל אדם באופן אינדיבידואלי. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית