פחד ממים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

24/03/2001 | 17:36 | מאת: שיבציל

שלום חברים, אני פוחד ממים. רציתי לדעת ממה זה יכול להיות וכמה זמן זה יכול להימשך. האם זה יכול להיות מטראומת ילדות שעברתי כשכמעט טבעתי בים? ראוי לציין שהפחד התחיל לי רק מלפני כשנה לערך והמקרה קרה לפני כ 25 שנה תודה וואלה

25/03/2001 | 14:23 | מאת: ד"ר אורן קפלן

שיבציל שלום קשה לדעת ממה נובע הפחד שלך ממים. במידה ועברת בעברך טראומה של כמעט טביעה זה בהחלט יכול להיות הגורם, אולם חשוב לבדוק אם זה הגורם היחיד, או שזה "מתלבש" על דברים אחרים. לדעתי ניתן לטפל בבעיה בקלות יחסית בכלים פסיכולוגים התנהגותיים. אם זה מטריד אותך והיית מעוניין לטפל בזה פנה לייעוץ פסיכולוגי. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית