דיכאון שאחרי לידה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

21/03/2001 | 12:19 | מאת: זהר

האם יש קשר בין תורשתיות לדיכאון שאחרי לידה?

21/03/2001 | 21:47 | מאת: טלי וינברגר

זהר שלום רב, שאלתך אינה ברורה לי. האם את שואלת לגבי דיכאון אחרי לידה, האם תופעה זו עשויה לעבור בתורשה? אם זוהי אכן שאלתך, אזי התשובה היא אינה חד משמעית. נמצאו במהלך השנים במחקרים שונים הסברים תורשתיים-גנטיים להפרעות כמו דיכאון, אולם הן לא הוכחו באופן חד משמעי. בכל אופן רצוי במשפחות בהן קיימת תופעה של דיכאונות או דיכאונות אחרי לידה להיות ערים לסימנים של דיכאון, ולהיות "עם היד על הדופק" בעיקר במצבי משבר / מעבר / קושי. אגב, מדוע הינך שואלת? בברכה, טלי פרידמן

22/03/2001 | 10:04 | מאת: רוז

כדאי להתקשר, הן יכולות להפנות לחומר בנושא, לי איששית מוכר מקרה של דכאון כזה חוזר בתוך משפחה, ומכיון שלפחות לחלק מהדכאונות אחרי לידה יש הסבר פסיולוגי של ירידה בכמות ההורמונים בגוף, אז זה יכול להיות תורשתי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית