חששות אדירים בפניה לאיש מקצוע

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

13/03/2001 | 17:56 | מאת: ינאי

אני בחור בן 26 שסובל מדכאונות עקב בדידות ואי יצירת קשר עם המין השני. מבחוץ הכל נראה בסדר אבל בפנים אני כל הזמן אוכל את עצמי והייתי מעוניין לפנות לאיש מקצוע בכדי לקבל טיפול אני חבר קופת חולים מכבי ורציתי לדעת אם אני צריך לפנות קודם לפסיכולוג או לפסיכיאטר ואיך עובדת הפרוצדורה. אני מאוד נבוך ולא רציתי להגיע למצב הזה אך בזמן האחרון אני מרגיש שאני לא יכול להעמיד פנים יותר שהכול בסדר. ועוד שאלה קטנה לגבי תרופות נגד דיכאון האם זה יכול לעזור לי עם ההרגשה הדיכאונית והאם יש לזה תופעות לוואי . בתודה מראש

13/03/2001 | 18:55 | מאת: adi

לינאי שלום, דומה שחסרים קצת פרטים עליך: אתה בן 26, האם אתה עובד או לומד? האם אתה חי עם ההורים או בלעדיהם? האם יש לך חברים ואתה יוצא לבלות? עדי

13/03/2001 | 21:59 | מאת: ינאי

לגבי שאלותיך: * אני עובד * חי בדירה שכורה * חברים אין לי כמעט ואיני יוצא לבלות.

13/03/2001 | 20:29 | מאת: ד"ר אבי פלד

אני חושב שכדי לקבל הערכה מלאה ותשובות לכל שאלותיך אתה זקוק לאבחון מקיף - דבר שפסיכיאטר יכול לתת - (פסיכולוג לא יוכל לעשות אבחנה מבדלת מספיקה בשאלה של דיכאון ממקור רפואי או אורגני). אם מדובר על דיכאון בגלל סיבות ביו-אישיות וקווי אישיות תהיה מופנה לטיפול בשיחות אצל פסיכולוג - במיקרה אחר יתכן טיפול נוסף אחר. קופ"ח מכבי מאפשרת החזר כמעת מלא לאיבחון מהסוג שאתה צריך כאשר אתה פונה למנהל מחלקה. כיוון שאני מנהל מחלקה ליעוץ נוסף צור אתי קשר דרך כרטיס אישי בלחיצה על שמי בדף הפורום

14/03/2001 | 16:14 | מאת: רון

בעיותיי די זהות לבעיותיו של ינאי. אני חבר בקופ"ח מאוחדת. אבקש לדעת האם קופ"ח מאוחדת מממנת טיפולים פסיכולוגיים?

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית