היפר

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

13/03/2001 | 11:55 | מאת: מילי

אני אמא לילד בן 8 בני תלמיד חכם ומצטיין בלימודים הבעיה שלבני יש פתיל קצר בכיתה הוא יכול להיות למופת ופתאום משהו שיכול להיות שטותי, יכול להדליק אותו ולגרום להתפרצות בלתי נשלטת שמלווה בזריקת חפצים , קללות בכי וצעקות זמן ההרגעה שלו מיידי . ואפילו אחרי שנרגע הוא שכח על מה. בד"כ הוא ילד מקסים ומקשיב בבית. הופנתי לפסיכיטאר וצריך לאבחן עי מבחן. ברצוני לדעת על כיוון נוסף בטיפול. אודה על תשובה מעמיקה

13/03/2001 | 13:37 | מאת: מילי

ברצוני להוסיף כי בפגישה הראשונה שהיתה לבד עם ההורים הפסכיטארית הלכה לכיוון של היפראקטיביות אך הוסיפה שיש לחכות לפגישה לבד עם בני ולמבחן. אני ממש לא שקטה ורגועה כיוון שנראה לי שיש לילד בעחה שונה כי בד"כ הוא מתנהג בצורה מתונה. ומה שתארתי קורה לרוב בביהס שבו יש עוד קבוצת ילדים שמתנהגת כך. אני מנסה לפרט כדי שתוכלו לעזור לי תודה

13/03/2001 | 17:53 | מאת: רוית ניסן

מילי שלום. האם תוכלי לספר עוד פרטים עליו- כיצד הוא בלימודים, כיצד הוא בבית, כיצד הוא עם חברים. האם הבעיה היתה תמיד- או רק לאחרונה? האם יש לו אחים? וכיצד היחסים עימכם. תודה. רוית.

13/03/2001 | 21:15 | מאת: ד"ר אבי פלד

החששות שלך נובעות מחוסר ידיעה הגדילי את ידעתך דרך האתרים הבאים http://www.pychealth.com/ADD-ADHD-links.html http://judi99.homestead.com/ADHD.html http://www.klis.com/chandler/pamphlet/adhd/adhdpamphlet.htmhttp://www.northernlight.com/nlquery.fcg?cb=0&qr=ADHD&search.x=39&search.y=14

17/03/2001 | 07:26 | מאת: ד"ר אבי פלד

פתיל קצר זה עדיין לא תסמונת היפראקטיבית ADHD לא הייתי נותן לילד אף תכשיר פסיכוגאני - דהיינו תרופות פסיכיאטריות- אלא עם מדובר במצב חמור מאד שממש לא ניתן לעזור בדרכים אחרות מהתאור שלך יש גם אבחנה מבדלת - לדוגמה יש סוגים של אפילפסיה בילדים - דהיינו מחלת נפילה לא טיפוסית - שבאים לידי ביטוי בהתקף זעם קצר ושיכחה אני לא הייתי מחליט על טיפול ליפני שמומחה ישלול את כל הגורמים באבחנה מבדלת כולל EEG בדיקה אלקטרואנצפלוגראפית ו- CT טומוגרפיה ממוחשבת של המוח - ואם יש צורך גם MRI תהודה מגנטית של המוח בביח שניידר של הילד (ליד בילינסון) יש נויורולוגים של הילד - פני לשם בהצלחה בדרך יותר מקצועית

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית