הודעה חשובה ל-כ-ו-ל-ם :)

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

10/03/2001 | 00:26 | מאת: לירון

לכל קוראי הפורום לילה טוב. קצת מידע חיוני שהייתי רוצה לשתף * הפסיכיאטריה התחילה את צעדיה הראשונים בשנת 1879 ע"י הפסיכולוג הגרמני וילהלם וונדט באוניברסיטת לפזיג בגרמניה שטען שחקר הנפש אינו מניב פרות, שהאדם היה בעצם עוד חיה ושניתן ללמוד ןלחקור אותו באותו אופן כמו חיה. הוא יסד פסיכולוגיה ניסיונית וקידם אותה כ"מדע". מכאן החלה הפסיכיאטריה את דרכה. הם פיתחו על בסיס זה שיטות נוראיות ולא אנושיות לטיפול בחולי נפש - דוקרן הקרח, ניתוח כריתת אונת המוח, שוקים חשמליים, סמים היפנוטיים, מקלחות כפואות ומה לא... שיטות ברבריות אלו שאינן מניבות שום תוצאה מלבד הרס האדם והפיכתו לנשלט וכנוע. אני יכול גם לדבר שעות על תרופות "פלא" - סמים אשר כביכול פותרים בעיות כמו דכאון, כמו אי יכולת למידה, פחדים ועוד. ילדים אשר מקבלים סמים כמו ריטלין כי הם נחשבים "היפראקטיביים". להורים קשה כי הילד קצת פעיל קצת פרוע ושובב - הוא ילד הרי - ניתן לו סמים כדי שהרגע, למה לא ? וכמובן פסיכיאטרים בבתי משפט שמעידים בשבועה בארה"ב על בן אדם שקם יום אחד לוקח אישה ואונס אותה במשך 9 ימים שהוא לא שפוי זמנית, לא אחראי למעשיו ובכלל זה בגלל אביו שלא נתן לא מספיק תשומת לב, ואמו אשר לא אהבה אותו מספיק - אז משחררים אותו. מספיק עם הבולשיט !!!! איך אפשר לא להיות אנטגוניסטי. דרך אגב לגבי הוכחות. יש ארגון שנקרא CCHR שמתעסק בנושא ויש לו מלא הוכחות על כל דבר שצינתי פה. www.cchr.org * נושא נוסף הוא מגוון השיטות והישומים שלפעמים סותרים זה את זה. אפילו קראתי הודעת יעוץ של הפסיכוטרפיסט שלכם. משהי מתלוננת על בעיה (חרדה אני חושב) אז הוא מציין 2 שיטות שונות מאד וגם טיפול תרופתי כפתרון ובנוסף אומר שהוא משלב את כולם. אז נשאלת השאלה מה נכון ? התשובה היא לא בפסיכולוגיה ולא בפסיכיאטריה לצערי. את התשובה מצאתי בספר שנקרא "דיאנטיקה - המדע המודרני של בריאות הנפש" שנכתב ע"י ל.רון הבארד. בספר ניתן הסבר הגיוני על המיינד, על מה מניע את האדם. נימצא גורם אחד לכל ההפרעות, מחלות הנפש, האברציות והמחלות הפסיכוסומטיות ונמצאה טכנולוגיה אחת ויחידה לטיפול בכולם. אחת ויחידה ומאד פשוטה גם. אני ממליץ לכל קוראי פורום זה לקרוא ספר זה וגם לבקר באתר של CCHR. מחכה להתיחסותכם בתודה, לירון בירנבוים. www.dianteics.org www.cchr.org את הספר ניתן להשיג בארץ בעברית.

10/03/2001 | 09:09 | מאת: ד"ר אבי פלד

דבריך לא נכונים כלל במיוחד בשני נקודות - טיפול בחשמל - ותרופות - התרופות הם לא "סמים" והטיפול בחשמל הוא לא ברברי הזרם האנטי-פסיכיאטרייה כבר קיים מראשיתה של הפסיכיאטרייה. מדובר בזרם חשוב מבחינה מדעית כי הוא דואג להזכיר לפסיכיאטרים את מגבלות וחסרונות המקצוע. במובן זה הוא מבורך ונלמד במסגרת ההכשרה בפסיכיאטרייה - אני אישית נותן לו דגש רב בהכשרת סטודנטים. בשנים האחרונות ישנם זרמים אשר הקצינו את הביקורת נגד הפסיכיאטרייה לכיוונים מוגזמים. ההאשמות שמובאות הקצינו עד אבסורד וכעת גובלים בהסתה פרועה - גופים דתיים פנאטים לא פחות בגישותיהם (כגון הכנסייה שעומדת מאחורי האתר שצוין) חברו יחד עם ארגונים קיצוניים לא פחות להשמיץ ולהוציא לשון הרע על הפסיכיאטרים. נכון שכמו בכל מצב בו עובדים אנשים קורים תקלות ולא תמיד יש הצלחה - נכון שכבני אדם יש כמה פסיכיאטרים ופסיכולוגים קרימינאלים שכשלו - אבל מפה ועד התקפת השמצה על התחום כולו - וכל הטיפולים שבו באופן גורף הדרך ארוכה. לאחרונה מספר ההשמצות הלא מבוססות גובר מאד - השתיקה של הממסד הפסיכיאטרי מתפרשת כהסכמה שבשתיקה - אני אישית כפסיכיאטר אשר משקיע את הנשמה בטיפול בנזקקים חש פגוע אישית מהתקפה הכפשה והוצעת לשון הרע כנגד המקצוע שלי - החלטתי לא לשתוק - וכעת אני בהליכים לבירור תביעה משפטית להוצאת לשון-הרע כנגד מספר ארגונים מהסוג שמתואר מעלה (לדוגמה: הארגון נגד תקיפה פסיכיאטרית) אני מקווה שנציגי העמותה יבררו היטב את טיעוניהם - כולל באתר זה - בטרם יפיצו הסתה ולשון הרע

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית