דיכאון חוזר כן או לא?

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

25/02/2001 | 13:18 | מאת: א

איך אפשר לדעת עם מישהו נמצא בדיכאון במיוחד שזה כבר קרה קודם והייתה תקופת רוגע ומעבר והעם יש לזה קשר להפרעות אכילה למרות שהם כבר לא מה שהיו קודם.. אין כבר הרעבה עצמית או הקאה כל יום וכמה פעמים ביום אלא פעם בשבוע הקאה וגם זה לא תמיד.. מחכה לתשובה

27/02/2001 | 00:52 | מאת: טלי וינברגר

א שלום רב, את מספרת במכתבך על דיכאון שהיה קיים בעבר. אם כך את יודעת מהם התופעות הקשורות לדיכאון ומהם התחושות הדיכאוניות. דיכאון בדרך כלל אכן מתקשר להפרעות אכילה, ואף יש הטוענים כי הפרעת אכילה היא "כיסוי" של דיכאון. כמו שהפרעות אכילה לפעמים משתנות עם הזמן ומקבלות אופי שונה, כך גם הדיכאון. לכן את מספרת על דיכאון שחוזר יחד עם הפרעת אכילה אך עם אופי שונה. זה עשוי להיות מותאם חזרה של שני המאפיינים יחד. האם התופעות החוזרות שבו על רקע משברי כלשהו? האם את הולכת לטיפול? אשמח אם תפרטי יותר וכך אולי נוכל לדון יחד במה הדברים אמורים, ואף אוכל להמליץ לך על טיפול, במידה ותיהי מעוניינת. בברכה, טלי פרידמן

28/02/2001 | 13:58 | מאת: א

הפרעות האכילה לא הופסקו במיוחד חוץ מהתקופה שבה עברתי ניתוח להסרת כיס המרה ואז פחדתי להקיא או להרעיב את עצמי אבל אחרי תקופת החלמה חזרתי להקאות אבל כמו שציינתי פעם בשבוע ולא יותר מזה כמעט.. מאז הניתוח אני לא עובדת וזה די קשה עלי לא לעבוד ולהיות כל היום בבית ולחכות לחבר שלי שיגיע הביתה (זה לא באופי שלי להיות עקרת הבית הקטנה) ועכשיו עם החתונה שלנו שזה המון המון הוצאות והחתונה של אחותי והכל אבל תכלס אין אצלי משהו שפתאום היה ושהוא שונה ממה שהיה קודם ולא אני לא הולכת לטיפול..גם בגלל שזה מאוד יקר וגם מכל מיני סיבות אחרות

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית