לא מסוגל לדבר

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

24/02/2001 | 20:33 | מאת: דן

שלום, יש לי בעיה,אולי לא בעיה, אני לא בטוח.. כבר פעמיים שנפגשתי עם פסיכולוגים שונים ואני לא מסוגל לדבר, ויש לי תחושה שכל פסיכולוג שאני מדבר איתו, או יותר נכון לא מדבר איתו, הפסיכולוג מרים ידיים . האם יש משהו לא בסדר איתי? ואיך קורה מצב בו אני לא מסוגל לדבר למרות שיש לי כל כך הרבה דברים שמציקים לי?

24/02/2001 | 20:47 | מאת: ד"ר אורן קפלן

דן שלום האם אתה יכול להגדיר כאן מהי הסיבה בגללה פנית לפסיכולוג? אחרי הפעם הראשונה שזה קרה, האם יכולת לשתף את הפסיכולוג בכך שקשה לך לדבר? האם אתה מבין מה קורה ואיפה הדברים נתקעים עבורך? בכל מקרה, יתכן ואתה פשוט זקוק לזמן עד שאתה יכול לדבר ולחשוף דברים. זו לא סיבה להרים ידיים ואני מקווה שבפעם הבאה דברים יזרמו יותר בקלות. בברכה ד"ר אורן קפלן

24/02/2001 | 21:41 | מאת: דן

תשובה לד"ר קפלן. אני מניח שאכן קשה לי לדבר ולחשוף את עצמי בפני אדם זר, למרות שאני נפגש איתו כבר מספר חודשים. הסיבה שפניתי אליו היתה בגלל חוסר תפקוד כללי, שמתבטא בעיקר בחוסר ריכוז בלימודים, ולכן רציתי איכשהו להפסיק את זה כדי שלימודי לא יפגעו. לא שיתפתי את הפסיכולוג שלי בכך שקשה לי לדבר איתו, מכיון שאפילו הוא מרים ממני ידיים, או שלפחות כך אני מרגיש.

25/02/2001 | 09:14 | מאת: רחל

דן שלום מהפעמים שהייתי אצל פסיכולגים אני יכולה להבין את הגשתך אצלי לפחות היית תחושה שאני צריכה לשבת ולהתחיל לשפוך את כל צרות חיי לפני אדם זה שכל התגובות שלא הם כן כן ולא הרבה מעבר לזה לכן לפי הבנתי ואני רוצה להדגיש שמה שאני כותבת או מעבירה זה רק על סמך ניסיון אישי כך לשלכל אחד יש את הדבר שמתאים לו. יש שיטות אחרות לטיפול במיוחד אם יש לך קושי בהתחלת שיחה ישנו טיפול באומנות שאתה מצייר ציור או שמקריאים לך סיפור ואתה צריך להגיב עליו אז מנתחים את הציור או דרך התגובה שלך דבר שגורם לך להרגיש הרבה יותר קורב למטפל ןכך ליצור איתו יותר קשר והדדיות. לסיכום אם אתה מרגיש שאין התקדמות ואתה כבר נמצא בטיפול חודשיים שזה זמן שניתן כבר להסיק ממנו מסקנות תלך ותנסה שיטת טיפול חדשה. בהצלחה רחל

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית