הקאות ובולימיה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

24/02/2001 | 20:24 | מאת: רוני

שלום, אני מקיאה מזה זמן מה, כשנתיים או יותר בהפסקות, אולם בתקופה האחרונה - אני מקיאה 2 בשבוע, זה בדר"כ רק בגלל שכואבת לי הבטן, מזה שאכלתי הרבה, אך מלבד זה יש לי הרגלי אכילה טובים, אני אוכלת בריא ומתעמלת. אין לי בעיה עם הגוף שלי או עם דימוי הגוף שלי. עם הדימוי העצמי יש לי, אך אני אוהבת ומרוצה מגופי, אני נחשבת אחת שנראית טוב. אז מה מוגדר כבולימיה? האם להקיא עם אצבע אפילו פעם בשבוע נחשב כבולימיה?

24/02/2001 | 21:08 | מאת: ד"ר אורן קפלן

רוני שלום אצטט מתוך הספר "נשים אוכלות את עצמן" של מירה דנה ומרילין לורנס, הפרק על בולימיה: "נשים אלו אינן משמינות ואינן מושכות תשומת לב עם הופעה שדופה; בד"כ הן אינן משמינות ואינן מורידות במשקל באופן דרמטי. הן אינן מתמוטטות לעיתים תכופות, ופונות לעזרה לעיתים נדירות מאוד... רובן מוכשרות ומצליחות בעיסוקיהן. הן נוטות להיות יעילות, מתגברות על קשיים וממלאות משימות בהצלחה... התסמונת שלהן - לעיתים קרובות, הסימן היחיד למצוקה ולכך שהן אינן מנהלות אורח חיים קסום כפי שנראה כלפי חוץ... ההקאה היא סימפטום שמסמן משהו. זו אינה שגרת חיים רגילה שרצוי להמשיך ולחיות איתה. יש לה בטווח הארוך נזקים פיזיים אבל זו לא הבעיה המרכזית. מאחורי ההקאות חבויה התמודדות רגשית או נפשית ואיתה את כניראה צריכה להתמודד, במוקדם או במאוחר. אני מציע לך לפנות לטיפול פסיכולוגי כעת. עדיף עכשיו, מוקדם ככל האפשר. בברכה ד"ר אורן קפלן

27/02/2001 | 01:08 | מאת: טלי וינברגר

רוני שלום רב, בהמשך לדבריו של ד"ר קפלן, אני רוצה להתייחס לתופעת ההקאות. אף כי אין מדובר בהקאות תכופות מדיי יום, עדיין יש שימוש בדפוס של הקאה לצורך היטהרות והתרוקנות מהמזון שנאכל קודם לכן. כל פגיעה בהליך הטיבעי של האכילה ועיכול המזון היא בגדר של הפרעה למערכת הבריאותית-הפיזית. לכן בעיני היא נחשבת להפרעת אכילה. אפשר להסיק מדבריי שגם דיאטה נורמטיבית לחלוטין נחשבת להפרעת אכילה, ואכן ישנם מטפלים שחושבים כך. כל הפרעה למנגנוני הגוף התקינים היא בגדר של הפרעה. אני ממליצה לך לפנות לטיפול, ועדיף עכשיו, כי ככל שהזמן נוקף כך מתקשים יותר להיפרד מהרעיון ה"מבריק" של היטהרות מהמזון - ההקאות. את יכולה ליצור קשר ואוכל לסייע לך למצוא טיפול (פרטיי בכרטיסי האישי בהקלקה על שמי). בברכה, טלי פרידמן

27/02/2001 | 22:44 | מאת: רוני

תודה על תשובתכם, ברור היה לי שתציעו שלך לטיפול ואכן התחלתי לפני שבועיים טיפול פרטני. אולם טרם העלתי "הרגל" קטן זה מאחר ואיני מרגישה שהוא אקוטי. כפי שציינתי אני מקיאה לעיתים פעמיים בשבוע, אך למשל בשבוע האחרון לא הקאתי כלל. כך שאני עושה את זה בגלים או בתקופות קצרות, ואז מפסיקה כי לא מציק לי בבטן.

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית